Spune „nu!” căderii părului

Spune „nu!” căderii părului

Milioane de oameni din întreaga lume se confruntă cu una dintre cele mai cunoscute probleme legate de podoaba capilară. Pierderea părului sau chelitul în rândul bărbaţilor este o boală de care nu putem scăpa chiar atât de uşor.

Dacă îţi cade părul, primul lucru pe care ar trebui să-l faci în timpul apropiat este să mergi la medic şi să afli de ce se întâmplă acest lucru.
„De cele mai multe ori, calviţia este moştenită genetic, dar poate apărea şi din cauza unor factori precum stresul, alimentaţia incorectă, dezechilibru hormonal. De asemenea, se poate declanşa şi ca reacţie la administrarea unor medicamente”, ne spune stilistul vedetelor, Andrei Cocieru.
Dacă nu e nimic grav, atunci e bine să ştii că există o mulţime de soluţii pentru a câştiga lupta cu calviţia.
„Încearcă să eviţi pieptănarea părului cu un pieptene ce are dinţii ascuţiţi, deoarece astfel are loc deteriorarea firului de păr şi, în cele din urmă, la ruperea acestuia. Îngrijeşte-ţi părul în mod corespunzător, fără să întrecem limitele. Evitaţi şamponarea în exces. Prea mult şampon poate îndepărta nutrienţii de care are nevoie firul de păr pentru o dezvoltare normală”, explică stilistul.
Creşterea părului necesită o dietă echilibrată şi bogată în vitamine. Mănâncă mai mult peşte, nu uita nici de vitamina B şi adaugă în alimentaţie fructe şi legume din plin.
E perfect normal să pierdem între 50 şi 100 de fire de păr pe zi. Dar dacă observi o cădere exagerată a părului cere sfatul medicului sau pe cel al stilistului. Ai grijă de tine şi nu uita: frumuseţea se învaţă!

Veronica VLADEI

Vizualizări: 821

Comentează