Cărbunele vegetal tratează numeroase afecţiuni

Cărbunele vegetal tratează numeroase afecţiuni

De mii de ani, cărbunele vegetal este folosit cu succes de către medicina populară în tratarea diverselor boli. Este o metodă ieftină şi rapidă de a ameliora, dar şi de a vindeca unele afecţiuni, motiv pentru care până şi în ziua de azi este folosit de către oameni, fie în stare naturală, fie sub formă de comprimate.

În mod normal, cărbunele vegetal se obţine prin arderea unor esenţe lemnoase, precum plopul, eucaliptul, teiul, nucul, cireşul sau mărul, iar jarul rezultat se păstrează într-un vas de metal. În cazul în care nu este la îndemâna ta să faci această operaţiune, găseşti la farmacii pastile de cărbune vegetal.
În ce afecţiuni este indicat?
Afecţiuni digestive Dacă suferi de ulcer sau gastrită poţi folosi cu încredere cărbunele vegetal. Acesta este un excelent calmant al crizelor de gastrită sau ulcer, deoarece neutralizează aciditatea sucurilor gastrice. Totuşi, nu este deloc indicat „să te foloseşti” de acest remediu pe termen lung. Cum se administrează? Sub formă de pulbere Se ia câte o linguriţă de pulbere de cărbune vegetal care se diluează în jumătate de pahar de apă. Se bea de patru ori pe zi, după masă. Sub formă de comprimate În cazul în care nu ai posibilitatea de a-ţi procura cărbune vegetal în stare naturală, găseşti la farmacie comprimate pe care le iei urmând instrucţiunile de pe prospect.
Inflamarea ochilor
Pentru că are capacitatea de a calma şi de a reduce inflamaţiile, cărbunele vegetal poate fi folosit cu succes şi în tratarea unor afecţiuni oftalmologice. Cum se administrează? Sub formă de cataplasmă Se amestecă trei linguri de pulbere de cărbune cu apă rece, până se formează o pastă. Se pune pasta respectivă într-o bucată curată de tifon şi se aplică pe ochi. Amestecul se mai poate face şi cu ceai de tei.
Probleme respiratorii
Cărbunele vegetal are un rol important în atenuarea crizelor de tuse, dar şi a celor de astm. Cum se administrează? Sub formă de pudră Se umezesc cu apă rece două linguri de pudră de cărbune şi se beau pe parcursul a două zile, de câte două ori pe zi, după fiecare masă. De asemenea, se mai poate face un amestec de pulbere de cărbune cu lapte (o lingură de pulbere la 150 ml lapte cald). Se bea din acest amestec tot de două ori pe zi.
Citeşte mai mult pe unica.ro.
Foto: thinkstock