Chișinău: Patriarhul Kiril nu va crea o nouă mitropolie la Tiraspol

Chișinău: Patriarhul Kiril nu va crea o nouă mitropolie la Tiraspol

Mitropolia Chișinăului neagă zvonurile conform cărora vizita Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii, Kiril, în regiunea transnistreană ar duce la crearea unei noi mitropolii în stânga Nistrului.

„Pentru a preveni orice interpretări eronate ulterioare, subliniem faptul că Episcopia de Tiraspol și Dubăsari este și rămâne parte componentă a Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove, iar zvonurile cu caracter secesionist nu au nicio acoperire”, se arată într-o declarație a Mitropoliei, citată de jurnal.md

Tototdată, Mitropolia dela Chișinău afirmă că programul vizitei partiarhului Kiril în regiunea Trasnistreană va fi dat publicității în preajma evenimentului.

Patriarhul Kiril va veni la Chişinău pe data de 7 septembrie, în jurul orei 10:00, şi va sta până pe 9 septembrie. În cele trei zile cât se va afla în ţara noastră, înaltul prelat de la Moscova va participa la ceremonia oficială dedicată serbării înfiinţării eparhiei Chişinăului, care se va desfăşura la Palatul Naţional. Apoi va vizita Mănăstirea Căpriana, după care va pleca şi în Transnistria.
Foto: patriarchia.ru

Vizualizări: 114

Comentează