„Nu cunoaștem programul Patriarhului Kiril la Tiraspol”

„Nu cunoaștem programul Patriarhului Kiril la Tiraspol”

Autoritățile de la Chișinău nu știu ce va face Partiarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kiril, în cadrul vizitei sale la Tiraspol.

„Ce ţine de deplasarea în partea stângă a Nistrului, o să asigurăm până în zona de securitate. Ce ţine de programul bisericesc dincolo de Nistru, noi nu-l cunoaştem. Noi organizăm tot ce ţine de programul din Chişinău şi în Mănăstirea Căpriana”, a declarat secretarul general adjunct al guvernului, Eduard Bănăruc, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, citat de jurnal.md

Totodată, Guvernul nu știe nici câți bani vor fi cheltuiți pentru venirea Patriarhului.

„Nu o să fie cheltuiţi bani publici pentru venirea Patriarhului. Noi, Comitetul organizatoric, ne ocupăm doar de buna organizare şi logistica acestui eveniment şi securitatea, organizarea cu mijloace de transport, ceea ce intră în securitate”, a mai spus Bănăruc.

Potrivit unor zvonuri, Partiarhul rus Kiril vine la Tiraspol pentru a crea încă o mitropolie.

Patriarhul Kiril va veni la Chişinău pe data de 7 septembrie, în jurul orei 10:00, şi va sta până pe 9 septembrie. În cele trei zile cât se va afla în ţara noastră, înaltul prelat de la Moscova va participa la ceremonia oficială dedicată serbării înfiinţării eparhiei Chişinăului, care se va desfăşura la Palatul Naţional. Apoi va vizita Mănăstirea Căpriana, după care va pleca şi în Transnistria.

Vizualizări: 80

Comentează