Metode contraceptive mai puţin cunoscute: prezervativul pentru femei, inelul vaginal sau implantul contraceptiv

Metode contraceptive mai puţin cunoscute: prezervativul pentru femei, inelul vaginal sau implantul contraceptiv

Alegerea unei metode de contracepţie este o decizie importantă, aşadar medicul specialist este cel care trebuie să te ajute să alegi metoda care ţi se potriveşte.

Prezervativul feminin

Prezervativul feminin este un fel de pungă subţire de plastic care căptuşeşte vaginul şi se aşează în interiorul lui cu 8 ore înainte de a face sex. Persoanele care-l folosesc pun un inel flexibil de plastic în fundul săculeţului pentru a-l utiliza corect. Este mai puţin eficient decât prezervativul masculin, scrie doctorulzilei.ro.

Este la îndemâna oricui, oferă o oarecare protecţie împotriva bolilor sexuale, transmite căldura corporală mai bine decât prezervativul masculin.

Plasturele contraceptiv

Femeile care au probleme în a-şi aminti să ia pastila contraceptivă în fiecare zi pot folosi un plasture. Acesta se lipeşte de piele şi se schimbă odată pe săptămână, oferind o protecţie în faţa unei sarcini nedorite de circa trei-patru săptămâni. Plasturele conţine acelaşi tip de hormoni ca şi pilula contraceptivă şi are acceaşi rată de eşec.

Se foloseşte regulat, fără stresul înghiţirii pilulei zilnic. la oră fixă.

Costă între 15 şi 50 de dolari pe lună şi poate cauza iritaţia pielii sau poate avea alte efecte secundare similare pilulei contraceptive.

Citeşte mai mult pe doctorulzilei.ro.

Foto: doctorulzilei.ro

Vizualizări: 332

Comentează