Cu ce poate fi ÎNLOCUITĂ GUMA de MESTECAT. Este ceva INCREDIBIL şi la ÎNDEMÂNA tuturor

Cu ce poate fi ÎNLOCUITĂ GUMA de MESTECAT. Este ceva INCREDIBIL şi la ÎNDEMÂNA tuturor

O cercetare realizată de către Academia Generală a Dentiştilor din SUA, întreprinsă cu ajutorul a 68 de copii, cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani a dat la iveală un lucru surprinzător.

„Banala” brânză este cea care ajută la reducerea formarii cariilor pentru că neutralizează acidul care formeaza placa dentară, potrivit cercetării. Specialiştii au aflat că lactatele fermentate fac mult mai alcalină cavitatea bucală, ceea ce reduce nevoia tratamentului dentar. Au mai descoperit şi că brânza formează o peliculă care protejează dinţii, scrie evz.ro.

Fără lapte sau iaurt

Cu cat nivelul PH-ului este mai mare (mai alcalin) la suprafaţa dintelui, cu atât este mai protejat împotriva eroziunii dentare, care cauzează cariile. Cercetătorii cred că prin consumul de brânză este secratată mai multa salivă în gură, fapt care ajută corpul la menţinerea unui nivel normal al PH-ului.

Unul dintre specialiştii participanţi la studiu a declarat că “grupul care a consumat lapte sau iaurt fără zahăr nu a înregistrat nicio schimbare de PH în cavitatea bucală, pe când cei care au consumat brânză au avut o creştere rapidă a nivelului PH-ului, demonstrând că brânza are proprietăţi care ajută la prevenirea cariilor dentare.”

Foto: evz.ro

Vizualizări: 566

Comentează