Ce părere aveţi despre ideea supravegherii video la Bacalaureat 2013?

Ce părere aveţi despre ideea supravegherii video la Bacalaureat 2013?

În acest an, statul va cheltui 12 milioane de lei pentru sesiunea de bacalaureat. Dintre acești bani, 7 milioane vor fi alocate pentru instalarea unui sistem centralizat de supraveghere video.

Conform jurnal.md, în cele 100 de centre de BAC va fi bruiat semnalul la telefoanele mobile, iar după necesitate vor fi instalate detectoare de metale.

Potrivit viceministrului Educaţiei, Igor Grosu, autorităţile au achiziţionat cele 1200 de camere video la cel mai mic preţ. Echipamentul este sofisticat, iar examenele de Bacalaureat vor putea fi monitorizate online atât de directorii centrelor de BAC, cât şi de responsabili din cadrul ministerului.

Ulterior, echipamentul va rămâne în gestiunea instituţiilor de învăţământ pentru securizarea spaţiului şcolar. Totodată, ofiţerii de la Centrul Naţional Anticorupţie vor avea mai multe întâlniri cu elevii şi părinţii pentru a le explica consecinţele copiatului.

Viceministrul Educaţiei susţine că ministerul nu are un acord cu cei de la CNA, pentru ca aceştia să descindă la examene, precum au făcut-o anul trecut.

Vizualizări: 1249

2 Comentarii

  • 132
    4 iunie 2013 | Permalink |

    toate aceste camere trebuie folosite in cabinetele functionarilor publici sa se vada cu ce se ocupa ei toata ziua, mai ales la procurori si judecatori, politai

  • Nume
    5 iunie 2013 | Permalink |

    de acord ,treb de pus si in scolile din raioane,ca prea multi elevi cu note “bune “ asalteaza universitatile dar cad la prima sesiune

Comentează