Un tânăr îndrăzneţ a plecat în “călătoria vieţii sale”. A murit îngheţat la minus 30 de grade

Un tânăr îndrăzneţ a plecat în “călătoria vieţii sale”. A murit îngheţat la minus 30 de grade

Un tânăr britanic, călător începător, a plecat împreună cu doi prieteni să traverseze Groenlanda. Încercarea lor s-a sfârşit tragic, scrie Daily Mail, citat de realitatea.net.

Philip Goodeve-Docker, un tânăr de 30 de ani din Marea Britanie, a plecat împreună cu doi prieteni pentru o călătorie în Groenlada, ce avea, printre altele, scopul de a strânge bani pentru o asociaţie caritabilă şi acela de a cinsti memoria bunicului său, fost vicepreşedinte al Societăţii Regale de Geografie.

Philip s-a antrenat serios pentru această încercare şi a dat de înţeles că ştie care sunt pericolele pe care le va înfrunta. Cei trei nu au reuşit însă să facă faţă obstacolelor întâlnite.

Loviţi de o furtună cu vânturi de peste 100 de kilometri pe oră, exploratorii începători s-au adăpostit într-un cort. După ce cortul a fost parţial distrus de vînt ei au solicitat ajutor prin radio. Era însă prea târziu pentru Philip.

Salvatorii au ajuns după 24 de ore, când tânărul era deja mort, îngheţat, în condiţiile în care temperatura coborâse dramatic. Tovarăşii săi de călătorie au suferit degerături, dar au scăpat cu viaţă.

Foto: Daily Mail

Vizualizări: 680

Comentează