Un poliţist care n-a uitat că-i şi veterinar

Un poliţist care n-a uitat că-i şi veterinar

Nicolae Cozma, locotenent-colonel de poliţie, şeful Secţiei resurse umane şi educaţie la Comisariatul de Poliţie Orhei are în timpul liber o preocupare de bun gospodar: creşte tăuraşi în gospodăria sa, aflată la marginea satului Săseni, raionul Călăraşi.

Veterinar de profesie, după absolvirea colegiului, Nicolae a lucrat la un complex de creştere a bovinelor pentru carne, unde a acumulat experienţă în domeniu. Ulterior s-a angajat în structurile Ministerului de Interne în calitate de sectorist, dar s-a pensionat din postul de şef al Secţiei resurse umane şi educaţie la Comisariatul de Poliţie din raionul Teleneşti, scrie cuvantul.md

„Am început să cresc tăuraşi încă de pe când eram sectorist la Săseni, povesteşte Nicolae Cozma. La început şefii se uitau cam chiorâş la îndeletnicirea mea, dar eu le-am spus: de muncit nu-i ruşine! În Ungaria comunistă şi unii profesori universitari creşteau pentru patrie măcar un tăuraş pe an. Astfel ţara nu numai că aproviziona propria populaţie, dar şi exporta carne în 45 de ţări. Eu şi soţia am fost educaţi să ne câştigăm existenţa în sudoarea frunţii. Aveam trei copii, trebuia să-i pun la cale, iar salariul oricum nu-mi ajungea. Şi apoi la sat altă alternativă pentru a face un ban în plus nu prea ai. Acum unul din fiii mei este zootehnician şi cred că îşi va lărgi afacerea”, spune cu mândrie dl Cozma.

A început cu doi tăuraşi, iar când a ieşit la pensie întreţinea deja 14 animale. Acum are în gospodărie 8 tăuraşi şi o vacă mulgătoare. Anul trecut a fost reangajat în calitate de şef al Secţiei resurse umane şi educaţie la Comisariatul de Poliţie Orhei. Ideea a fost a comisarului Ion Chicu, care a apelat la ajutorul câtorva veterani ca să îmbunătăţească situaţia în colectivul comisariatului.

Întrebat cum reuşeşte pe două fronturi, Nicolae Cozma a spus: „La ora cinci dimineaţă sunt deja în picioare. Fac curăţenie, dau hrană şi adăp animalele, apoi plec la serviciu. La Orhei am găsit un colectiv bun”.

Vizualizări: 567

Comentează