Stimulent în căsnicie: femeile consumă mai mult alcool după ce se căsătoresc

Stimulent în căsnicie: femeile consumă mai mult alcool după ce se căsătoresc

Căsătoria este un motiv suficient pentru ca femeile să înceapă să consume mai mult alcool, se arată într-un studiu realizat de o echipă de cercetători americani.

Soţiile tind să consume o cantitate mai însemnată de alcool după ce se căsătoresc, în timp ce soţii acestora reduc din consum, se arată într-un studiu. Cu toate acestea, bărbaţii sunt mai înclinaţi să consume mai mult alcool după un divorţ.

Studiul a fost condus de sociologii de la patru universităţi din Statele Unite, potrivit „The Daily Mail”, citat de click.ro

Coordonatoarea studiului, Corinne Reczek, profesoară de sociologie la Universitatea din Cincinnati, a declarat: „Căsătoria scade consumul de alcool la bărbaţi, dar e asociată cu un nivel mai ridicat de consum printre femei”.

„Descoperirile noastre sugerează că mariajul creează un ambient care favorizează” consumul de alcool în rândul femeilor.

Studiul arată că în timp ce bărbaţii căsătoriţi beau mai puţin alcool decât burlacii sau decât cei care au rămas văduvi, consumul creşte drastic dacă mariajul ia sfârşit.

Reczek a adăugat: „Unele studii sugerează că bărbaţii se exteriorizează prin alcool”. Femeile, în schimb, îşi interiorizează emoţiile, ceea ce duce la depresie.

Aceasta a insistat: „Bărbaţii ale căror obiceiuri (n.r.: privind consumul de alcool) nu s-au potrivit cu ale soţiilor pot ajunge la divorţ şi continua să bea”.
Foto: click.ro

Vizualizări: 180

Comentează