Cea mai frumoasă moldoveancă ne va reprezenta ţara în Filipine – GALERIE FOTO

Pasiunea ne poate direcţiona deseori pașii acolo unde ne vedem doar în vise. Iar fericirea adevărată vine tocmai atunci când realizezi că frânturile de imagini create în minte devin realitate. Această frumoasă experienţă o trăieşte astăzi și o tânără din Moldova, pentru care modelling-ul a devenit parte din viaţă.

Elena STEGARI

Aliona Chitoroagă (23 ani) este moldoveanca ajunsă în Filipine ca să ne reprezinte ţara la concursul mondial „Miss Earth 2012”. Deși nu este la prima experienţă de acest fel, noua competiţie, la care R.Moldova participă pentru prima dată, ocupă un loc special în cariera sa de model.

Vis din copilărie

Încă de mică și-a dorit să fie model și tot de atunci a înţeles că pentru a obţine succes trebuie neapărat să muncească. „De când mă ţin minte defilam în faţa oglinzii în hainele mamei. Apoi, când am mai crescut, am început să fac gimnastică și dans ca să pot ajunge acolo unde-mi doream de fapt”, ne-a declarat fata.
Pe drumul modelling-ului însă a pornit în primul an de facultate, când a participat la concursul „Miss Universitate”. „A fost prima experienţă ce m-a determinat să muncesc mai mult ca să-mi pot vedea visul împlinit”, a mai spus Aliona.

Mereu la înălţime

Are în palmares mai multe participări la competiţii și toate își lasă o amprentă frumoasă asupra activităţilor pe care le face. „Fiecare concurs la care iau parte presupune întâi de toate foarte multă muncă, responsabilitate și dăruire de sine. Pun suflet în tot ceea ce fac pentru că-mi doresc să fiu mereu la înălţime”, afirmă tânăra.
De această dată însă, ajunsă în Filipine, fata recunoaşte că trebuie să-și dubleze eforturile. „Este o competiţie de talie mondială la care participă reprezentante a 90 de ţări. Trebuie să muncesc pentru a fi la nivel, dar și pentru a face cunoscut numele ţării noastre”, ne-a mai spus Aliona.
Modelul a mai reprezentat Moldova și la alte concursuri internaţionale. A fost în China în anul 2010, iar în anul curent s-a numărat printre participantele la concursul „Miss Exclusive of the World”, care s-a desfăşurat în Turcia.

,,Contează să fii pregătit’’

Apariţiile în faţa publicului larg sunt însoţite adesea și de emoţii care, deși firești, trebuiesc ascunse pentru a avea o prestaţie cât mai bună. ,,Îmi fac griji întotdeauna înainte de concurs, dar din moment ce păşesc pe scenă, emoţiile încep să se atenueze. Evident, ele nu dispar în totalitate dar rămân doar acelea de care am eu nevoie – pozitive și constructive”, ne-a mai declarat tânăra.
Cât despre manevra ei prin care reușeşte să cucerească, modelul spune că totul depinde de încrederea pe care o ai în propria persoană, de experienţă şi de pregătirea de care dispui. „Am învăţat deja să am încredere în forţele proprii și asta mă ajută de fiecare dată când pășesc pe o scenă în faţa spectatorilor și atunci când știu că mi se studiază minuţios ţinuta și imaginea”, ne mai spune Aliona.

Viitoare femeie de afaceri

Părinţii și prietenii o susţin în tot ceea ce face, mai ales că ambiţia de care dă dovadă nu le dezamăgeşte niciodată aşteptările. „Au mare încredere în mine pentru că știu: ţin cu tot dinadinsul să realizez ceea ce-mi doresc”, a menţionat Aliona Chitoroagă.
Tânăra model e absolventă a Academiei de Studii Economice din Moldova, facultatea Business și Administrarea Afacerilor, dar deși acum se ocupă doar de modă, are gânduri mari și în ceea ce privește domeniul pe care l-a studiat. „Îmi doresc să devin și o femeie de afaceri de succes, dar fără a renunţa la modelling”, ne-a mărturisit ea.*

Vizualizări: 1906

2 Comentarii

  • 13 noiembrie 2012 | Permalink |

    La aşa fată, in aşa competiţie ia brodată la maşină o dezavantajează. Păcat că nu promovează adevăratele noastre valori în totalitate!

  • 14 noiembrie 2012 | Permalink |

    Domnule Ion Balteanu habar nu aveti ce promoveaza Aliona, in ce fel promoveaza ea imaginea Moldovei in locuri unde nu a auzit nimeni pana acuma de tara noastra, care este programul si desfasurarea unei competitii internationale de frumusete, deci comentariul dumneavoastra e neinformat si pe langa subiect …categoric rautacios! Ce bine ar fi daca fiecare dintre noi ne-am da cu parerea doar in domeniile in care suntem calificati… nu credeti?

Comentează