Astăzi, Doina Aldea-Teodorovici ar fi împlinit 54 de ani – FOTO

Astăzi, Doina Aldea-Teodorovici ar fi împlinit 54 de ani – FOTO

Doina Aldea-Teodorovici a fost şi una dintre cele mai stilate interprete la vremea sa. Ea a ştiut cum să se facă remarcată: ţinute impecabile, haine făcute cu gust şi un machiaj aplicat cu îndemânare. Toate au făcut-o să fie poate unica icoană a stilului moldovenesc.

Doina Aldea-Teodorovici era foarte meticuloasă atunci când venea vorba despre apariţiile ei în scenă şi aici nu ne referim doar la piesele cântate de celebrul duet, ci şi de vestimentaţie, pe care artista o „asorta” de fiecare dată tematicii cântecelor. Artista apela mai tot timpul la o croitoreasă care îi făcea rochiile după placul şi gustul ei. Nu se inspira şi nu copia pe nimeni. Fiecare rochie era propria sa creaţie. Dintre zecile de rochii pe care le-a avut, doar câteva au mai rămas în posesia mamei sale, Eugenia Marin, care ține enorm de mult la ele. „Scopul ei era să aducă moda europeană pe scena din Moldova”, a declarat mama interpretei în cadrul emisiunii „Deşteptarea” de la Jurnal TV.
Eugenia Marin se miră şi azi de mărimea hainelor agăţate pe perete. Cunoscând atât de bine silueta fiicei sale, nu înţelege cum încăpea aceasta în rochiile cusute parcă pentru păpuşi.
Dar haina preferată reregretatei vedete a plecat odată cu ea. „Doina a fost înmormântată în rochia argintie, devenită cartea ei de vizită”.
Azi, în ziua în care Doina Aldea Teodorovici ar fi împlinit 54 de ani, mama ei, Eugenia, îi aşteaptă pe toţi cei care au admirat-o şi au iubit-o pe fiica sa, în Cimitirul Central de pe strada Armenească.

D.P.

Foto: Facebook / istoria.md

Vizualizări: 1359

6 Comentarii

  • Nume
    15 noiembrie 2012 | Permalink |

    Doi OAMENI exceptionali,doi ARTISTI de o inegalabila valoare,O scumpa icoana a neamului nostru .:::Pacat ca nu mai sunt ,dar ne bucuram ca traiesc prin muzica lor buna

  • Maria Balmus
    15 noiembrie 2012 | Permalink |

    Doi OAMENI exceptionali,doi ARTISTI de o inegalabila valoare.O icoana a neamului nostru..Pacat ca nu mai sunt,dar ne bucuram ,ca traiesc prin muzica lor buna

  • Nume
    15 noiembrie 2012 | Permalink |

    Doamne ce durere sfisietoare simt de fiecare data cind ii aud, parca erau ingeri intruchipati in oameni. Dumnezeu sa-i odihnesca…

  • Nume
    16 noiembrie 2012 | Permalink |

    II APRECIEZ, DAR NU ACCEPT ACEST TAM-TAM MOLDOVENESC, MI SE PARE EXAGERATA EXPRESIA ‘INEGALABILA VALOARE”, NU SUNT UNICII, CARE AU CANTAT CANTECE CU CARACTER CIVIC, PATRIOTIC, NU SUNT UNICII, CARE AU MERS IN TRANSNISTRIA, AVEM O SUMEDENIE DE SIMPLI CETATENI, CARE AU MERS ACOLO SA LUPTE CU MANA GOALA SI NU SAU MAI INTORS, LA FEL LE-AU RAMAS COPII, DE CARE ABSOLUT NIMENI NU-SI AMINTESTE, OARE EI SUNT MAI PUTIN PATRIOTI? DA, SA INTIMPLAT TREGICUL ACCIDENT , ESTE UN ADEVAR, DOARE, DAR MAI SUNT ATATEA, CARE AU PLECAT DIN DIFERITE MOTIVE, DE CE I-AM UITAT/ APROPO, FESTIVALUL DE IERI A FOST UN DEZASTRU, POATE E CAZUL, SA MAI VEDEM CE FACEM CU BANII PUBLICI, DACA TOT MOR CETATENI DE FOAME SI FRIG?, DECAT ASA FESTIVAL, MAI BINE O BUCATA DE PANE LA UN REPRESAT SAU UN MEDICAMENT LA UN BOLNAV!

  • maria balmus
    17 noiembrie 2012 | Permalink |

    Nu este un tam-tam moldovenesc.Asta e parerea mea . Imi sunt dragi pina la lacrimi piesele lor. Le ascult si le tot ascult. II stimezi si-i respect, pentru ceea ce au facut si lasat pentru noi-o adevarata comoara.Apropo,si eu am fost o luptatoare ,cot la cot cu pedagogii si parintii care au luptat pentru introducerea grafiei latine in scoli.Intreaga familie a suferit (fiind locuitori ai or Slobozia)si mai ales copiii.care dupa- ne-am ales cu singura scoala pe atunci N20 din Tiraspol si copii faceau cursa de aproximativ 16 km in fiecare zi ,invatind in schimbul 3 Au crescut si mai cresc copii la liceul L.Blaga cu demnitate nationala si adevarati patrioti .Si nu trebuie sa aratam cine si ce si cit a facut Toti am facut cite ceva -unii mai mult ,altii – mai putin .Unii s-au evidentiat mai mult ,altii- mai putin.Da ,intr-adevar s-au pierdut multe vieti .Dar astazi a venit ziua cind sa ne amintim de acesti doi interpreti Si nu trebiue sa fim invidiosi si rai.D-zeu are grija de toti,

  • Nume
    19 noiembrie 2012 | Permalink |

    stimata doamna va respect alegerea, dar nici intr-un caz nu sunt de acord cu sintagma “invidiosi si rai”, ori a nu fi de acord intru totul cu DVS nu inseamna, ceia ce ati specificat mai sus, este pur si simplu o parere, care nu e neaparat sa fie echivalenta cu a DVS. Ati ratat ideia, ca avem multi cetateni, care merita in egala masura sa nu fie dati uitarii si care la fel ca raposatii si-au lasat o parte a sufletuli acestei tari, furata, tradata mereu, cum zice titanul Matcovschi si legenda muzicii usoare din Basarabia, Mihai Dolgan in nu mai putin frumoasa pana la lacrimi piesa cantata de formatia NOROC , ‘BASARABIA”, apropo Dolgan chiar este cel mai persecutat si represat artist, de valoare internationala, care toata viata a suferit de pe urma sistemului, inclusiv si in anii, cand de acu Moldova devenise suverana, libera si independenta. In concluzie vreau sa specific, ca nu e bine sa-i punem in ierarhii diferite, ori toti au avut un scop, care din pacate a ramas tot acolo in uitare.

Comentează