JO 2012: Twitter iluminează London Eye

JO 2012: Twitter iluminează London Eye

Adevărat observator public, London Eye domină metropola de la sărbătorirea noului mileniu. De la deschiderea Jocurilor Olimpice, Ochiul Londrei reflectă starea de spirit a britanicilor, analizând stările sufleteşti ale utilizatorilor Twitter din regat, scrie 7sur7.be.

Chiar dacă nu este cea mai înaltă construcţie din oraş, atracţia oferă vizitatorilor o panoramă unică asupra Big Ben, Palatului Westminster şi a întregii capitale britanice. De la înălţimea celor 135 m, imensa roată domină centrul Londrei şi atuurile sale istorice. Construită pe malul Tamisei pentru manifestările ocazionate de anul 2000, London Eye atrage în fiecare an sute de mii de turişti britanici şi străini.

De la startul celei de-a 30-a ediţii a Jocurilor Olimpice, roata londoneză constituie un adevărat barometru olimpic, reprezentând un agent de sondare a publicului şi a opiniilor sale. Ea reproduce, sub forma luminilor diferit colorate, starea de spirit a utilizatorilor Twitter, când scriu în reţea despre JO. Un soft separă comentariile negative de cele pozitive şi se aplică apoi un cod de culori: marea roată afişează culori spre galben când comentariile sunt pozitive, verde dacă sunt neutre şi violet în cazul în care mesajele reflectă nemulţumiri.

În fiecare zi sunt analizate circa 100.000 mesaje, care determină felul în care este iluminată roata în ziua respectivă între 21h şi 22h. Chiar dacă rezultatul nu este reprezentativ pentru ansamblul britanicilor – sunt 30 milioane de utilizatori (din 58 milioane de locuitori), el permite totuşi reflectarea destul de fidelă a opiniei unui eşantion de populaţie.AGERPRES
Foto: AGERPRES

Vizualizări: 203

Comentează