Iranul vrea să renunţe la internet până în 2013

Iranul vrea să renunţe la internet până în 2013

Autorităţile iraniene vor să renunţe la internet în favoarea unui intranet naţional, iar această tranziţie ar putea avea loc până sfârşitul anului, scrie realitatea.net.

Ministrul iranian al Informaţiei şi Tehnologiei Comunicaţiilor, Reza Taqipour, a catalogat internetul drept un spaţiu virtual în care nu poţi avea încredere şi a spus că reţeua mondială virtuală se află în mâinile unei ţări sau două, scrie wired.co.uk.

Din raţiuni de securitate, ministerele şi instituţiile iraniene vor renunţa la internet în luna septembrie la internet, a anunţat Taqipour.

În ultimii ani, Iranul a fost ţinta mai multor atacuri informatice. În anul 2010, virusul Stuxnet, rezultat dintr-o presupusă colaboreare dintre serviciile american şi israelian de informaţii, a dat peste cap programul nuclear iranian. Doi ani mai târziu, în 2012, în atenţia presei internaţionale a ajuns virusul Flame, care a monitorizat reţelele informatice iraniene. Potrivit unui articol publicat de Washington Post, Flame ar fi făcut parte dintr-un război cibernetic declanşat de CIA, National Security Agency şi armata israeliană împotriva Iranului.

Ulterior, întreaga ţară ar putea renunţa la interenet în schimbul unui intranet care se va bucura de o securitate sporită, dar şi de o cantitate de informaţi mult mai mică.

Foto: realitatea.net

Vizualizări: 176

Comentează