..

Barbara Brylska: „Pensia îmi ajunge doar pentru săpun şi hârtie igienică”

Barbara Brylska: „Pensia îmi ajunge doar pentru săpun şi hârtie igienică”

„Tot ce am s-a învechit: maşina, casa… Până şi hainele mele sunt vechi deja… Nu-mi mai pasă nici de felul în care arăt. Nici nu-mi mai amintesc când am mers ultima dată la coafor sau la un cosmetolog, iar asta se vede…”, oftează odată celebra Barbara Brylska (71 de ani). Actriţa poloneză afirmă că pur şi simplu nu-şi mai permite „luxul” de a merge la un salon de frumuseţe, când pensia sa constituie doar 270 de zloţi (aproximativ 1000 de lei moldoveneşti sau circa 65 de euro – n.n.), bani care îi ajung doar pentru strictul necesar. Iar preţurile în Varşovia muşcă! De exemplu, un litru de lapte costă cam 15 lei, o pâine – 14 lei, un kilogram de carne – 80 de lei, cartofii – 8 lei per kilogram, 10 ouă – 20 de lei. Şi produsele de igienă costă mult: săpunul – circa 24 de lei, pasta de dinţi – 27 de lei, hârtia igienică – circa 8 lei. Şi asta în condiţiile când are de achitat facturi de minimum 200 de lei pe lună! „Cei 270 de zloţi îmi ajung doar pentru săpun şi hârtie igienică”, declară actriţa, citată de taini-zvezd.ru.

„Totu-i scum!”

Ar fi avut o altă soartă – cea de aristocrată poloneză. Bunica actriţei pe linie paternă era contesa Maria Brylska von Stroeberg. Dar odată cu venirea la putere a socialiştilor în Polonia, familia actriţei a trebuit să „uite” de rădăcini. Nobilii Brylska trăiau sărac, iar pe cele două fete ale lor, Barbara şi Yadviga, le-au învăţat să facă economii la greu.
Devenind actriţă de succes, Barbara investea foarte mulţi bani în bijuterii, haine şi obiecte de anticariat. Dar atunci când, în 1993, în urma unui accident rutier, fiica sa de 20 de ani, Basya, a decedat, Brylska, doborâtă de durere, se gândea să-şi pună capăt zilelor. Iar înainte de asta… le-a împărţit prietenilor tot ce adunase mai de preţ de-a lungul vieţii. „Luaţi, de altfel arunc totul! Nu am nevoie de nimic! Totu-i scrum!”, îi convingea artista pe cei care refuzau darurile ei. Astfel, actriţa a împrăştiat tot ce i-ar fi putut prinde bine pentru zile negre. Şi dacă n-ar fi fost fiul ei, Ludwig, poate şi-ar fi luat adio de la viaţă.

„Vă doresc să aveţi bani!”

„Într-o zi mi-am dat seama: mai am un copil şi el are nevoie de mine! De atunci trăiesc viaţa fiului meu”, povestește Brylska.
Anume Ludwig (40 de ani) o ajută şi o susţine pe mama sa: îi cumpără produse alimentare, iar de sărbători – creme dintre cele mai scumpe – slăbiciunea vedetei. Uneori Brylska acceptă să participe la show-uri televizate, mai ales că în regizorii nu prea-şi dau ghes s-o invite să apară în filme, iar un ban în plus nu strică niciodată. Unde mai pui că nici fiului nu vrea să-i fie o povară – acesta are soţie şi copil de doi anişori. „De asta le urez tuturor ceea ce-mi doresc şi mie: sănătate şi bani. Dacă ai bani, pe celelalte le cumperi”, a declarat Barbara Brylska. *
Natalia TUTUNARU

Vizualizări: 489

Comentează

Stimate vizitator, pe site-ul apropomagazin.md nu vor fi aprobate mesajele care conţin injurii sau limbaj licenţios