..

Iată ce flori îţi redau echilibrul emoţional!

Iată ce flori îţi redau echilibrul emoţional!

Odată cu venirea primăverii, florile dau buzna în viaţa noastră la orice pas. Acesta este şi motivul pentru care libertatea.ro îţi propune terapia prin flori pentru o stare psihică de vis şi pentru un organism fortifiat!

Primii care au descoperit că florile au un efect extraordinar de benefic asupra omului au fost britanicii în perioada interbelică. Ei au ajuns la concluzia că anxietatea, gelozia, frica, resentimentele şi lipsa de încredere în sine sunt doar câteva stări emoţionale care reduc eficienţa oricaror tratamente aplicate bolnavilor.

Astfel, zicala ”Minte sănătoasă într-un corp sănătos” se pare că are o mare semnificaţie. Acesta este şi motivul pentru care mirosul şi aspectul colorat al florilor fac bine bolnavilor.

- Agrimonia sau turtiţa mare are proprietăţi curative în cazul persoanelor stresate, prin redarea simţului umorului şi recăpătarea încrederii în sine.

- Ţintaura este o plantă erbacee cu flori mici şi mov, care creşte în zonele umede, la marginea pădurilor. Se foloseşte în industria cosmetică pentru combaterea mătreţii şi a problemelor tenului. De asemenea, se recomandă persoanelor care au dificultăţi în a-şi impune punctul de vedere.
- Cerato este o plantă originară din Tibet cu flori roşii-violet. Este folosită în terapia persoanelor care nu au încredere în forţele proprii şi au nevoie în permanenţă de sfatul celor din jur.

- Terapia cu cicoare este indicata persoanelor posesive, care ştiu întotdeauna ce este mai bine pentru cei din jur. Ei se simt adesea neîndreptăţiţi, prea puţin apreciaţi şi cer devotament celor de lângă ei. Toate aceste temeri dispar prin terapia cu cicoare. Floarea albastră, originara din nordul Africii, Europa şi Asia este un pansament emoţional perfect pentru cei care se cred altfel decât sunt şi pretind recunostinţă celor din jur.

Vizualizări: 418

Comentează

Stimate vizitator, pe site-ul apropomagazin.md nu vor fi aprobate mesajele care conţin injurii sau limbaj licenţios