..

Parlamentarii comuniști, în fruntea “topului chiulangiilor”. Ce mesaj le-ai transmite?

Parlamentarii comuniști, în fruntea “topului chiulangiilor”. Ce mesaj le-ai transmite?

692 – atâtea absențe nemotivate au avut în 2011 deputații moldoveni. Potrivit unei informații oficiale prezentată de către serviciul de presă al Parlamentului, cei mai ”chiulangii” parlamentari ai anului trecut au fost comuniștii care în sesiunea primăvară-vară au lipsit nemotivat de 541 de ori, iar motivat de doar 26 de ori (11 ori pe motiv de boală și 15 ori din cauza deplasărilor), informează union.md.

Comuniștii sunt urmați în top de deputații liberal-democrați. Aceștia au acumulat în prima jumătate a anului trecut 76 de absențe, dintre care 36 – nemotivate.

Democrații și liberalii au fost mai disciplinați. Aceștia au avut 40 și respectiv 37 de absențe.

În sesiunea toamnă-iarnă deputații au venit mai cu sârg la muncă. Numărul absențelor a scăzut esențial. Astfel, deputații fracțiunii PCRM au acumulat 82 absențe dintre care nemotivate -73, fracțiiunea PLDM – 48 absențe, 8 nemotivate, fracțiunea PD – 9 absențe, 5 nemotivate, iar PL – 12 absențe dintre care niciuna nemotivată.

Lider la absențe nemotivate a fost președintele PCRM, Vladimir Voronin, cu 25 de absențe. Mai mulți deputați din fracțiunile PLDM, PD și PL nu au avut nicio absență nemotivat.

Fracțiunea PCRM nu a avut niciun deputat exemplar, de ce?

Vizualizări: 165

Comentează