San Antonio Spurs învinge pe Sacramento Kings şi câştigă Conferinţa de Vest

San Antonio Spurs învinge pe Sacramento Kings şi câştigă Conferinţa de Vest

San Antonio Spurs şi-a asigurat prima poziţie în Conferinţa de Vest din NBA la finalul sezonului regulat, după ce a reuşit să învingă cu 124-92 pe Sacramento Kings. Echipa din Texas ajunge astfel pentru a patra oară în istoria clubului la un număr de 60 de victorii într-o stagiune.

Argentinianul Manu Ginobili a fost cel mai bun om al lui Spurs, reuşind 25 de puncte şi 5 pase decisive, francezul Tony Parker (15 puncte, 6 pase decisive) şi George Hill (19 puncte) contribuind şi ei decisiv la succesul echipei lui Gregg Popovich, notează antena3.ro.

„Ştiam că nu puteam pierde la nesfârşit”, a declarat Manu Ginobili, referindu-se la seria negativă a texanilor din urmă cu o săptămână, apoi a adăugat: „Am avut câteva meciuri bune, dar pur şi simplu nu putea câştiga, dar abordarea ultimelor trei partide a fost una corectă. Am învins într-un moment important în Atlanta, apoi am avut noroc că Lakers au pierdut acasă cu Utah”.

„Am ratat multe aruncări, iar ei au făcut multe puncte pe contraatac. Au o echipă cu mulţi veterani, dar ştiu să înscrie, ştiu să se apere şi pot face diferenţa. În aceste condiţii, ne este foarte greu”, a spus la final Tyreke Evans, jucătorul celor din Sacramento, care a încheiat meciul cu 16 puncte şi 5 pase decisive.

Primul loc al lui San Antonio a fost securizat nu doar de succesul texanilor, ci şi de înfrângerea lui Los Angeles Lakers în faţa lui Golden State Warriors, scor 87-95, într-un meci în care Monta Ellis a fost protagonist cu 26 de puncte şi 6 pase decisive. Pas fals şi pentru Miami Heat. Fără Dwayne Wade în teren, echipa din Florida a pierdut acasă în faţa lui Milwaukee Bucks (85-90), deşi LeBron James a reuşit 29 de puncte şi 8 pase decisive.

Alte rezultate

Charlotte – Orlando 102-111
Indiana – Washington 136-112
Philadelphia – New York 92-97
Toronto – Cleveland 96-104
Detroit – New Jersey 116-109
Minnesota – Phoenix 98-108
New Orleans – Houston 101-93
Oklahoma – LA Clippers 112-108
Dallas – Denver 96-104

Vizualizări: 93

Comentează