Un bătrânel se încălzeşte cu sticle pline cu apă caldă!

Un bătrânel se încălzeşte cu sticle pline cu apă caldă!

Un bătrân din din Şestaci, r. Şoldăneşti este nevoit să îndure frigul. Omul îngheaţă în casă pentru că nu are cu ce să-şi cumpere lemne, singurul său venit fiind pensia de 300 de lei!

Natalia Golub

De când a venit iarna, nea’ Mircea se încălzeşte cu sticle din plastic umplute cu apă caldă, aduse de vecinii săi. Fără mâncare, fără căldură, fără curent electric şi cu numeroase probleme de sănătate, bărbatul solitar a ajuns pe mâinile medicilor din centrul raional.

Potrivit publicaţiei „Cuvîntul”, nu este pentru prima dată când bărbatul nu iernează acasă. Vreo doi ani la rând, pe când încă trăia soţia sa, ei îşi petreceau iernile în secţiile spitalului raional. Şi de data aceasta, la insistenţa lucrătorului social, bătrânul a fost transportat de urgenţă la spitalul raional. Ulterior, deoarece condiţiile de trai acasă sunt periculoase pentru viaţă, moş Mircea a fost cazat la azilul de bătrâni, unde dispune de toate condiţiile pentru a se face bine. Din acelaşi motiv, în secţia terapie a fost găzduită şi o femeie de peste 70 de ani din oraşul Şoldăneşti.

La secţia Asistenţă Socială şi Protecţie a Familiei am fost informaţi că în raionul Şoldăneşti sunt circa 600 de bătrâni, potenţiale victime ale gerului, iar  lucrătorii sociali au îndesit vizitele la domiciliul acestora.

vizualizări: 354

One Comment

  • VERA
    14 ianuarie 2011 | Permalink |

    Iata ce inseamna; o viata sa traiesti si la batrinete la nimeni, sa nu trebuiesti, numai cu gindul la dumnezeu; sa te culci ,sa te trezesti! Credca nu doreste nimeni asa trai, chiar nici parlamentarii nostri ,nici deputatii, care primesc mii si nu fac nimic , aproape; stau la cald si activeaza din interes: sa-si faca pensiile mai mari..! Oare , o sa incapem toti, la batrinete, prin aziluri, daca , prin nepasarea lor, saracia ne va lipsi de dreptul la o viata mai buna?

Comentează