Una din trei persoane suferă de insomnie. VEZI trucuri pentru un somn liniştit

Una din trei persoane suferă de insomnie. VEZI trucuri pentru un somn liniştit

În ultimii ani insomnia a cunoscut o răspândire mare în rândul populaţiei, indiferent de vârstă. Potrivit statisticilor internaţionale, o persoană din trei suferă de insomnie la un moment dat în viaţă, femeile fiind de două ori mai expuse riscului de a dezvolta această afecţiune.

Potrivit specialiştilor, persoanele care suferă de insomnii prezintă un risc de şase ori mai mare de a suferi de depresie. Specialiştii recomandă câteva trucuri pentru a avea parte de un somn liniştitor.

Este indicat să evităm cofeina, alcoolul şi nicotina, deoarece acestea sunt stimuli ai sistemului nervos. Un efect excitant asupra sistemului nervos îl mai au condimentele şi produsele rafinate din zahăr, informează gandul.info.

Specialiştii spun că cina trebuie să includă proteine şi glucide complexe, pentru că acestea ne ajută să ne relaxăm şi să avem un somn liniştit. Astfel, lactatele sunt alimente bogate în triptofan, o substanţă care ajută la instalarea stării de somnolenţă. La fel, carnea de pasăre, bananele, ovăzul şi mierea sunt şi ele alimente care conţin triptofan.

În acelaşi timp, se recomandă să bem ceaiuri care au efect de relaxare, precum cel de muşeţel sau valeriană.

Vizualizări: 627

Comentează