Este normal sa facem sex rar?

Este normal sa facem sex rar?

Multe persoane se intreaba daca fac sex prea des sau prea rar. Iata raspunsul!

Ce inseamna frecventa normala?

Doza normala este de doua sau de trei ori pe saptamana, dar multi oameni fac sex mai des. Unii raman la un program destul de consistent, in timp ce altora le plac week-end-urile mai intense dupa pauza din timpul saptamanii. Daca faci dragoste mai putin de doua ori pe saptamana, acest lucru iti arata ca poti sa obtii mai mult din situatia data, exceptand faptul ca avand sex mai putin frecvent este bine pentru tine.

Orgasmul clasic nu promite sex mai des

Persoanele care au de obicei orgasm prin penetrare decid sa aiba mai putine momente culminante decat cei care amestesca penetrarea cu sexul oral, manual sau alte tipuri de contact sexuale care creste numarul orgasmelor atinse de majoritatea barbatilor.

Va trebui sa gasesti combinatia ta, in functie de reactia ta: daca oricare dintre parteneri are nevoie de mai mult, ii poti satisface nevoile cu tehnici suplimentare si sa le coordonezi cu ale tale.

Frecventa scade odata cu varsta, dar nu exista nici o varsta la care sa nu poti fi luata prin surprindere cu o ocazie speciala. Prin urmare, nu iti face griji in privinta frecventei si nu iti face griji daca prietenele tale iti spun ca fac sex mai des decat tine.

Este normal sa faci sex mai putin si mai rar?

Actul sexual nu inseamna puncte de colectare. Trebuie sa fii constienta ca vor exista momente cand tu si partenerul tau pur si simplu nu veti avea stare de spirit pentru act sexual deoarece sunteti obositi, ati stat peste program la serviciu etc. Prin urmare, nu forta ale persoane si cu atat mai putin pe tine insati sa urmezi un program. Gandeste-te bine la ceea ce vrei. Este recomandabil sa tii cont de sentimentele tale.

Poanta este in felul urmator: cei mai multi oameni stiu bine (fie au citit, fie isi asculta intuitia) ca dorinta sexuala fluctueaza si scade odata cu varsta, in cele mai multe cazuri. De aceea e bine sa stii ca atractivitatea nu poate fi in mod constnat sporita si mentinuta. Procesele chimice de la nivel fizic determina in mare masura frecventa actului sexual. Poti face multe sa fii constienta de asta si astfel, sa investesti mai mult in relatie in fiecare an si sa starnesti dorinta sexuala dintre tine si partenerul tau.

sursa: libertatea.ro

Vizualizări: 804

Comentează