Aşa îngrijeşti PĂRUL iarna

Aşa îngrijeşti PĂRUL iarna

Din cauza frigului, părul devine aspru, uscat şi deteriorat. Pentru a împiedica acest lucru, pe timp de iarnă, podoabă noastră capilară necesită o îngrijire specială. Iată câteva metode de „răsfăţare” a părului.

Uleiul de ricin hrăneşte firul de păr. Uleiul de ricin este bun pentru orice tip de păr. În plus, astfel de măşti au şi rolul de a stimula firul de păr să crească. Aplicaţi de două ori pe săptămână, pe părul uscat şi clătiţi după o oră.

Spălaţi-vă cu apă călduţă. Un păr sănătos şi frumos, trebuie spălat cu apă călduţă. Deşi avem tendinţa de a face duşuri fierbinţi în această perioadă a anului, recomandat este să ne spălăm părul cu apă la temperaturi cât mai scăzute. Apa rece conferă mai multă strălucire.

Ouăle hidratează părul. Vrei sa hidratezi părul în mod natural? Atunci sparge câteva ouă şi aplică-le pe păr. După aplicare, pune o folie de plastic şi ţine-o aşa cam 10-15 minute. Apoi clăteşte bine şi spală cu şampon.

Ceaiul de muşeţel dă strălucire. Pentru a-i da strălucire, ai nevoie de ceai de muşeţel şi suc lămâie. Acest amestec se aplică pe firul de păr şi se ţine 10 minute după care se clăteşte cu apă. Produsul rezultat din amestecul celor trei va oferi părului un aspect sănătos şi mai strălucitor.

Alege şamponul potrivit

Pentru a preveni degradarea părului şi căderea sa, se recomandă utilizarea unui şampon adaptat fiecărui tip de păr în parte (scalp gras/ normal/scalp uscat/ scalp sensibil).

Se evită tratamentele cosmetice agresive (decolorări/vopsiri frecvente, îndreptare chimică, utilizarea excesivă a plăcii pentru îndreptat părul sau a unor plăci necorespunzătoare).

Vizualizări: 591

Comentează