Lacrimile conţin o substanţă ce scade nivelul de testosteron al bărbaţilor

Lacrimile conţin o substanţă ce scade nivelul de testosteron al bărbaţilor

Unele femei cred că dacă plâng obţin ceea ce vor. E un truc ce funcţionează deseori. Pe de altă parte, lacrimile, chiar dacă îi înduioşează pe bărbaţi, îi determină pe aceştia să nu se mai simtă atraşi de iubitele lor.

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la institutul Wiezman din Israel, lacrimile conţin o substanţă chimică nocivă reprezentanţilor sexului tare, deoarece duce la scăderea nivelului de testosteron al acestora.

În momentul în care un bărbat se apropie de o persoană care plânge şi inhalează “mirosul lacrimilor” îi este afectat nivelul de testosteron, chiar dacă el nu percepe nici un fel de miros. Acest lucru se întâmplă doar în cazul plânsului emoţional, nu şi în cazul lacrimilor ce apar, spre exemplu, când ne intră ceva în ochi. Doar atunci organismul uman produce această substanţă chimică.

Până acum testele au fost efectuate doar pe subiecţi de gen feminin, urmând a fi realizate şi pe reprezentanţi ai sexului tare şi se preconizează că rezultatele vor fi aceleaşi.

libertatea.ro

Vizualizări: 386

Comentează