Nu-ţi înfofoli copilul când iese la joacă!

Nu-ţi înfofoli copilul când iese la joacă!

Copilul tău iubeşte zăpada şi ar vrea să stea afară cât e ziua de lungă, pe timpul iernii. De frică să nu răcească, ai putea fi tentat(ă) să-l înfofoleşti, însă tocmai acest lucru i-ar putea dăuna, pentru că transpiră mai repede şi poate răci. Iată cum îţi recomandă dr. Laurenţiu Luca să-ţi protejezi micuţul de frig când iese la joacă.

Alege articole din bumbac 100%
Copiii transpiră foarte repede, aşa că atunci când micuţul tău se joa­că în zăpadă ai grijă să-l îmbraci cu hăinuţe (maiou, tricou, bluză, pantaloni) din bumbac 100%, care lasă pielea să respire. Schimbă-i îmbrăcămintea umedă, pentru a evita o răceală.

Nici prea gros, nici prea subţire

Încearcă să nu pui pe copil nici prea multe haine, dar nici prea puţine. Ideal este să-l îmbraci “în straturi”, adică să-i dai mai multe bluziţe, iar cele de deasupra să fie cu nasturi sau cu fermoar, ca să le poţi scoate, dacă micuţul se plânge că îi este prea cald.

Evită lucrurile prea strâmte
Hainele strâmte îl vor împiedica să zburde alături de ceilalţi copii şi îi vor sufoca pielea, care nu va mai respira şi s-ar putea irita. Îm­bra­că-l în haine mai lejere, care-i permit să se zben­guie în voie. Echipamentul ideal pentru joaca în zăpadă: o salopeta şi cizme cu exterior impermeabil şi căptuşeală călduroasă.

Dă-l cu creme hidratante
Aerul rece şi vântul iernii îi usucă pielea, în special obrăjorii şi buzele. De aceea, înainte ca micuţul tău că zburde prin zăpadă, aplică-i pe faţă o cremă emolientă, iar pe buze, un balsam. Chiar dacă e iarnă, zonele expuse razelor solare trebuie protejate cu o loţiune cu filtru UVA şi UVB.

libertatea.ro

Vizualizări: 426

Comentează