Ai mâncat prea mult la masa de Revelion? Tratează durerile de stomac cu ceaiuri

Ai mâncat prea mult la masa de Revelion? Tratează durerile de stomac cu ceaiuri

Bucatele tradiţionale de pe masa de Revelion sunt delicioase, dar grele pentru stomacul tău. Ca să previi şi să tratezi problemele de digestie ce pot apărea după răsfăţul culinar din timpul Sărbătorilor de iarnă, dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii Puls din Capitală, îţi spune la ce leacuri poţi apela cu încredere.

♦ Bicarbonatul de sodiu te linişteşte.
O linguriţă de bicarbonat de sodiu dizolvat în­­tr-un pahar cu apă este o soluţie rapidă pentru a calma o indigestie. Ca să-ţi linişteşti tractul digestiv, poţi apela şi la ceaiul de mentă. Dacă vei consuma fructe proaspete sau o salată de legume, vei reuşi să îţi reglezi metabolismul.
♦ Arsurile, “stinse” cu sunătoare.
Nu exagera cu mâncărurile dulci sau foar­­te grase, cu alcoolul sau cu cafeaua. Acestea îţi pot da senzaţii de arsuri la stomac, pentru care vei avea nevoie de ceaiuri de sunătoare, de ghimbir sau de gălbenele.
♦ Infuzie de coriandru pentru balonare.
Când ai senzaţia de balonare, ceaiurile aromate îţi sunt de mare ajutor. Prepa­ră-ţi o infuzie din coriandru sau din coa­­­da-şo­­ri­­ce­­lului pentru a calma acest simptom digestiv. Eficiente sunt şi ceaiurile de păpădie sau de cimbru.
♦ Mierea de salcâm, bună pen­­tru gastrite.
Cel mai frecvent, gas­­tritele sunt cauzate de bacteria Helicobacter Pylori, care poate fi combătută cu antibiotice recomandate de medic. Pentru a calma simptomele de după o masă copioasă, ia câte o linguriţă de miere de salcâm imediat după ospăţ sau bea o cană de ceai fierbinte din flori de salcâm

libertatea.ro

Vizualizări: 264

Comentează