După mai mulți ani de chinuri, un copil din Nimoreni și-a găsit o familie adevărată

După mai mulți ani de chinuri, un copil din Nimoreni și-a găsit o familie adevărată

Micul Andrei a apărut pe lume în rezultatul unei relaţii de concubinaj, fără prea multe responsabilităţi. Chiar din primele luni Andrieş a început să trăiască o viaţă de coşmar, alături de mamă şi tată care consumau în mod abuziv băuturi alcoolice. Aşa au trecut aproape şase ani în care părinţii au fost preveniţi de nenumărate ori că vor rămîne fără copil. Au lucrat şi medicii cu ei, şi poliţia, şi administraţia din localitate, dar în zadar. Pînă într-o bună zi, cînd mama a abandonat familia şi a plecat într-o direcţie necunoscută. Din acea zi copilul nu mai frecventa grădiniţa, ci umbla neîngrijit şi flămind pe drumuri. Ca rezultat băiețelul a fost nevoit să fure ca să se hrănească. O rudă a hotărit să-l ia la întreţinere, dar a renunțat din cauza comportamentului neadecvat al copilului.

În scurt timp a fost deschis un dosar, pentru a-i găsi copilului o formă de protecţie. La rugămintea autorităţilor coplilul a fost adăpostit de o familie. Mama a fost dată în căutare, actele copilului au fost perfectate. Au fost întocmite o sumedenie de documente şi certificate. Vizitele la domiciliu au constatat că presupusul tată al copilului nu avea un loc de muncă, nici un venit, doar lucra ocazional pentru a-şi potoli setea. Copilul locuia într-un şopron fără geamuri, în întuneric și mizerie, fără condiţii elementare de trai.

Când Andrieș a mers în clasa întâi, s-a întâmplat cu o întîrziere de două luni și fără ca mama lui să-l pregătească de şcoală. După multe şedinţe ale Comisiei locale pentru protecţia copilului aflat în dificultate, dar şi a Comisiei raionale pentru protecţia copilului aflat în dificultate, în sfîrşit, lui Andrieş i s-a găsit o formă de protecţie şi plasament. Copilul a fost plasat într-o Casă de tip Famile din raion și acum are şi mamă, şi tată, şi hăinuţe curate, şi mîncare caldă pe masă.

A trecut un an de cînd copilul locuieşte în acea familie. Noua mamă a copilului spune că i-a fost foarte greu la început din cauza comportamentului neadecvat al copilului. A fost foarte greu să deprindă cele mai elementare deprinderi: de a se folosi de batistă, de a spăla mîinile şi multe altele. A trebuit un an de muncă, ca băiatul să fie cel mai lăudat din clasă, să recite cel mai frumos o poezie despre mamă… De mama biologică nici nu-şi aminteşte, nici nu întreabă…

sursa: ialovenionline.md

vizualizări: 318

One Comment

  • Nume
    26 noiembrie 2010 | Permalink |

    sarmanul… :(

Comentează