Eugenia Marin vrea o orchestră pe scena festivalului „Două inimi gemene”

Eugenia Marin vrea o orchestră pe scena festivalului „Două inimi gemene”

Şi în acest an, interpreţi din toate colţurile lumii vor participa la cea de-a opta ediţie a Festivalului-concurs „Două inimi gemene”, organizat în memoria Doinei şi a lui Ion Aldea-Teodorovici. Reprezentanţi din 13 ţări şi-au anunţat participarea, printre care se numără România, Bulgaria, Letonia, Ucraina, Rusia, Germania, Armenia etc.

În primele două zile, pe 13 şi 14 noiembrie, festivalul se va ţine în incinta Teatrului Naţional „Mihai Eminescu”, iar Gala Laureaţilor – la Palatul Naţional, pe 15 noiembrie, în ziua când Doina Aldea-Teodorovici ar fi împlinit 52 de ani.

La ediţia din acest an a festivalului „Două inimi gemene”, la secţiunea copii vor concura 22 de participanţi, 11 fiind din R. Moldova, iar la secţiunea adulţi – 25 de interpreţi. „Este o muncă enormă ca să vină cineva şi să participe la festival. Mulţi nu prea ştiu despre Moldova, iar noi nu le putem achita cheltuielile de transport. Visul nostru, al organizatorilor, este acela de a avea o orchestră care să ajute participanții să cânte live. Să avem un adevărat show în scenă”, a declarat în cadrul emisiunii „Deşteptarea” de la Jurnal TV Eugenia Marin, mama Doinei Aldea-Teodorovici.

Concurenții vor participa cu câte două piese, una fiind din repertoriul compozitorului Ion Aldea-Teodorovici şi o piesă în limba ţării pe care o reprezintă la concurs.

Începând cu anul viitor va fi reintrodusă secţiunea Compoziţie. Festivalul este finanţat de Departamentul Românilor de Pretutindeni, Guvernul Republicii Moldova şi Primăria mun.Chişinău, precum şi de o fabrică de păpuşi din Bălţi.

Ion şi Doina Aldea-Teodorovici şi-au pierdut viaţa într-un tragic accident rutier, în noaptea de 29 spre 30 octombrie 1992.

L.N.

vizualizări: 224

Comentează