„Ethno Jazz Festival” a început cu surprize!

„Ethno Jazz Festival” a început cu surprize!

Ieri s-a dat start celei de-a 9-a ediţii a Festivalului Ethno Jazz, unul dintre cele mai complexe evenimente muzicale din Moldova.
Oragnizatorul festivalului şi liderul formaţiei Trigon, Anatol Ştefăneţ, spune că ediţia din acest an nu a fost scutită de „surprize”: unele bagaje ale participanţilor s-au rătăcit şi nu au ajuns la destinaţie la timp, iar participanţii din Franţa au rămas în aeroprot în Austria, deocamdată nu se ştie din ce motive.
Anatol Ştefăneţ a mai dezvăluit în cadrul matinalului de la JurnalTV că este implicat într-un proiect european pentru dezvoltarea culturii din partea estică. Din acest proiect fac parte 3 formaţii din 3 ţări, precum Georgia, Letonia şi Moldova, care timp de 3 ani vor colabora. Astfel, după ce au lansat o compilaţie dintre cultura georgiană şi letoniană şi au susţinut concerte în Letonia şi în cadrul „Ethno Jazz Festival”, proiectul va culmina cu un turneu în Georgia, Letonia şi Germania.
În acest an la festival vor participa 38 de reprezentanţi din 10 ţări, în fiecare seară evoluând câte două formaţii. Gala „Ethno Jazz Festival” va avea loc duminică, la Teatrul Naţional „M. Eminescu”. Programul festivalului din acest an întruneţte nume de referinţă, cum ar fi „Trio den bas”; excepţionalul chitarist iranian Shahab Tolouie; Chengetay Razemba din Zimbabwe; faimosul „Bester quartet”; trio „Hadouk” şi chitaristul vienez Harri Stojka.
Preţul biletelor variază între 50-100 lei. Anatol Ştefăneţ a ţinut să precizeze că din an în an acest stil de muzică are tot mai mulţi adepţi.
M.M.

vizualizări: 250

Comentează