Transportatorii rutieri greci au renunţat la grevă

Transportatorii rutieri greci au renunţat la grevă

Transportatorii rutieri din Grecia au pus capăt, duminică, unei greve ce a durat şase zile şi a paralizat statul elen, în plin sezon estival.

“Am decis, cu o majoritate restrânsă, să suspendăm greva. Şoferii de camioane se vor afla din nou la volan începând de mâine (n.r. luni)”, a declarat directorul confederaţiei transportatorilor rutieri greci, George Tzortzatos, în urma unei reuniuni sindicale ce a durat mai mult de trei ore.

Mişcarea sindicală de protest a provocat mari perturbări în aprovizionarea cu carburant, paralizând transporturile şi turismul în plin sezon estival. Mai multe sectoare importante ale economiei elene au fost afectate, la fel şi miile de turişti blocaţi pe loc de duminica trecută, din cauza grevei şoferilor care s-au declarat nemulţumiţi de proiectul prin care guvernul vizează liberalizarea sectorului transporturilor şi reducerea pierderilor din transporturile de marfă.

Din februarie, sindicatele greceşti au organizat numeroase mişcări de grevă, în semn de protest faţă de măsurile de austeritate impuse de Guvernul socialist pentru a reduce deficitul public.

Sursa: libertatea.ro

vizualizări: 61

Comentează