Rusia: 28 de morţi şi 550.000 de hectare de pădure devastate din cauza incendiilor provocate de caniculă

Rusia: 28 de morţi şi 550.000 de hectare de pădure devastate din cauza incendiilor provocate de caniculă

Incendiile de pădure din Rusia, generate de canicula din ultima perioadă, au cauzat moartea a 28 de persoane au devastat deja peste 550.000 de hectare de pădure iar situaţia continuă să se agraveze.

Numai în Extremul Orient rus, în ultimele 24 de ore, suprafaţa devastată de incendii a crescut de peste trei ori, de la 31.000 la 99.200 de hectare, după cum au semnalat pentru agenţia rusă Itar-Tass surse oficiale locale.

În plus, focul s-a extins asupra a 298.300 de hectare de păşuni şi tundră. Cea mai grea situaţie se înregistra în peninsula Kamceatka, pe malul Pacificului, unde duminică dimineaţă ardeau 76.300 de hectare de pădure, informează Agerpres.

Patriarhul Moscovei şi al întregii Rusii, Kirill, a vizitat duminică regiunea Nizhni Novgorod, una dintre cele mai afectate de incendii, şi le-a cerut credincioşilor Biserii Ortodoxe Ruse ‘să se unească în rugăciune’.

Armata s-a alăturat eforturilor de stingere a incendiilor, după ce, vineri, preşedintele rus Dmitri Medvedev a autorizat participarea forţelor armate la operaţiuni pentru a se face faţă dezastrului natural.

Sursa: libertatea.ro

vizualizări: 66

Comentează