Moldova, pe locul 65 în topul celor mai fericite ţări

Moldova, pe locul 65 în topul celor mai fericite ţări

Moldova se situează pe locul 65 în ratingul celor mai fericite ţări de pe glob, potrivit revistei „Forbes”. Primele locuri în această listă sunt ocupate de Danemarca, Finlanda şi Norvegia. Din rândul ţărilor CSI, doar Turkmenistanul ocupă un loc de frunte – 19. Cei mai apropiaţi vecini ai Moldovei – Ucraina şi România – se situează pe locurile 76 şi, respectiv, 77. Rusia este pe locul 75. Conform ratingului, cei mai nefericiţi oameni locuiesc în Burundi şi Togo, iar din ţările CSI – în Tadjikistan.
S.D.

vizualizări: 176

2 Comentarii

  • elena
    2 august 2010 | Permalink |

    Ce mai vorba! Suntem niste oameni fericiti,intr-o tara fericita!

  • razvi
    3 august 2010 | Permalink |

    In Republica Moldova fericirea inseamna sa ai o vacanta in Romania, Ucraina, Bulgaria, sa ai o familie de la 20 de ani, sa poti manca si bea destul. Ei nu sunt innebuniti dupa masini mici sau vancante in UE.

    In Ucraina fericirea reprezinta o familie de la 25 de ani, sa poti merge cu trenul in vacanta de obicei in Ucraina, sa ai un serviciu (nu o cariera).

    In Romania fericirea inseamna o casa, o masina luxoasa, bere,
    o cariera, casatorie si familie dupa 30 de ani, vacante in afara Romaniei, iesiri dese cu prieteni.
    DECI FERICIREA ESTE RELATIVA, PRETENTILE FATA DE VIATA DIFERA DE LA POPOR LA ALTUL, IN EUROPA CU CAT SE MERGE MAI LA EST CU ATAT OAMENII VOR MAI PUTIN DE LA VIATA.

    Pentru mine fericirea inseamna : iubire fata de familie, iubire fata de tot ce ma inconjoara, un job bun, vacante cu trenul, masina si avionul in tara sau in afara Romaniei, sa mai merg in parc, teatru, intelegere……….

    Eu sunt din Romania.

Comentează