Iată robotul cu care şeful te poate controla de acasă – VIDEO

Iată robotul cu care şeful te poate controla de acasă – VIDEO

Trevor Blackwell, preşedintele companiei americane Anybots, a gasit o metodă originală prin care poate să-şi verifice şi să comunice cu angajaţii, chiar şi atunci când nu se află la birou: un robot.

“Pot vedea dacă angajaţii sunt ocupaţi şi atunci nu-i voi întrerupe. Dacă fac ceva ce pare interesant sau dacă văd că nu se descurcă, pot purta o conversaţie cu ei”, spune Blackwell.

Roboţelul de un metru jumătate şi 15 kilograme, controlat de la un laptop, este dotat cu o cameră video, un aparat de fotografiat şi un microfon. Cu ajutorul tastaturii, robotul QB se poate deplasa, cu o viteză de 5 kilometri pe oră. Un senzor îl împiedică să se lovească de uşi sau mese, iar bateriile sale rezistă până la opt ore, conform CNN. De la laptopul său, Blackwell poata să vadă şi să audă ceea ce robotul vede şi aude, iar când vorbeşte, QB îi proiectează vocea.

Blackwell susţine că în câţiva ani toate birourile din Silicon Valley, California, vor fi dotate cu un asemenea robot, pentru fiecare 10 angajaţi.

Pentru 15.000 de dolari oricine poate avea roboţelul, iar Blackwell este de părere că nu va mai trece mult timp până când oamenii se vor folosi de QB pentru a face un tur al oraşului sau pentru a interacţiona fără a fi nevoiţi să îşi părăsească locuinţa.

Iată cum funcţionează roboţelul!


Sursa: click.ro

vizualizări: 95

Comentează