Curăţenie de nota 10 fără produse speciale

Curăţenie de nota 10 fără produse speciale

Te-ai decis să nu mai dai banii pe soluţii speciale pentru curăţenie? Foarte bine, mai ales acum când este bine să te gândeşti să faci economii. În locuinţa ta există multe produse care te ajută când vine vorba de curăţenie. „ring” îţi arată care sunt acestea.

În cazul în care vrei să redai strălucirea parchetului sau mobilei, prepară o soluţie din ulei de măsline şi zeamă de lămâie. Se aplică cu o cârpă sau se pulverizează soluţia pe parchet/ mobilă, apoi se şterge cu un şerveţel uscat. Pentru a reîmprospăta culorile unui covor, acesta se perie cu o soluţie concentrată de apă cu sare grunjoasă. În cazul în care nu trebuie să faci curăţenia în timp-record, află că poţi pune sare pe covor, îl rulezi şi îl laşi în acest fel două trei zile, după care perii sarea. Astfel se îndepărtează şi eventualele pete.

Parafină pentru uşi, ketchup pentru clanţe

Pentru a curăţa uşile, nu este suficient să le ştergi cu o cârpă umedă. Cel mai indicat este le ungi cu parafină. Mai mult, este ideal să ştii că mânerele uşilor se pot curăţa cu… ketchup. Da, ai citit bine. Este simplu. Pui ketchup pe zona cu probleme, laşi să acţioneze câteva minute, apoi îndepărtezi sosul cu o cârpă curată. Spray-ul de geamuri poate fi înlocuit cu o soluţie-minune. Pune oţet şi apă, în cantităţi egale, într-o sticlă cu pulverizator. Împrăştie apoi pe suprafaţa cu pricina, şterge cu o cârpă şi apoi cu un ziar. Rezultatul va fi unul de nota 10.

Umple cada cu apă fierbinte

Cea mai bună soluţie de curăţare atât pentru baie, cât şi pentru bucătărie se obţine prin amestecarea bicarbonatului de sodiu cu zeamă lămâie sau oţet şi apă. Înainte de a spăla cada, este ideal să o umpli cu apă fierbinte cu mult spumant. Motivul? Murdăria se curăţă mai uşor, iar spumantul ajută şi el la îndepărtarea petelor.

Petele de pe aragaz dispar cu sare

Pentru a desfunda scurgerea unei chiuvete de inox, uită de produsele scumpe. Amestecă jumătate de cană de sare cu jumătate de cană de bicarbonat şi pune tot conţinutul în scurgere, după care toarnă apă fierbinte. În cazul în care este vorba despre una din porţelan, amestecă puţin bicarbonat cu oţet, în cantităţi egale. Este ideal să nu mai arunci prin scurgerea de la chiuvetă elemente solide. De asemenea, află că petele de pe aragaz se pot curăţa mult mai uşor dacă presari înainte puţină sare pe care o laşi să acţioneze câteva minute.

Foloseşte cârpe din bumbac

Bureţii obişnuiţi pe care îi foloseşti la curăţenie conţin multe bacterii. De aceea, cel mai indicat este să foloseşti cârpe din bumbac. Cel mai simplu este să tai tricourile vechi. Prin această metodă vei face şi o mică economie, iar rezultatele vor fi mai bune.

Sursa: ziarulring.ro

vizualizări: 251

Comentează