Au concediat-o pentru că e prea frumoasă şi foarte sexy

Au concediat-o pentru că e prea frumoasă şi foarte sexy

Un nous scandal a izbucnit peste ocean când o angajată Citibank din New York a fost concediată pe motiv că distrage prea mult atenţia colegilor prin frumuseţea sa şi ţinutele prea sexy.

Debrahlee Lorenzana s-a angajat la filiala Citibank din clădirea Chrysler (New York) în urmă cu doi ani şi încă din primele zile la noua slujbă a fost victima mai multor comentarii cu tentă sexuală.

Ulterior, superiorii săi i-au sugerat să nu poarte anumite piese vestimentare, în ciuda faptului că acestea sunt destinate strict mediului profesional, ba chiar mai mult, colegele sale aveau haine similare şi nu au primit nicio observaţie.

Argumentul din partea companiei a fost că statura şi formele sale “apetisante” asociate cu o ţinută sexy distrag în mod constant atenţia celorlalţi angajaţi ai băncii.

În mai 2009, după mai multe cereri şi plângeri, Debrahlee a fost transferată la alt departament, însă lucrurile nu s-au îmbunătăţit iar în luna august a fost concediată întrucât a continuat să îmbrace haine “prea sexy”.

După o perioadă de consultări cu avocaţii şi finalizarea dosarului, Debrahlee Lorenzana a dat în judecată Citibank pretinzând că a fost discriminată sexual de către managerii companiei, la momentul actual procesul fiind în derulare.

Sursa: click.ro

vizualizări: 683

Comentează