Mihai Volontir, acuzat că nu are auz muzical

Mihai Volontir, acuzat că nu are auz muzical

Deşi a decedat în urmă cu doi ani, abia acum au fost făcute publice declaraţiile scenaristului filmului „Ţiganul”, Anatolii Kalinin, vizavi de măiestria lui Mihai Volontir în domeniul muzicii. „Volontir a înregistrat cu mare greu melodia din film. El nu are auz muzical”, scrie un ziar de limbă rusă.
Celebrul actor a aflat din presă despre cele spuse de Kalinin la adresa sa. Poate dacă aceste acuzaţii veneau din partea altcuiva actorului i-ar fi păsat mai puţin, dar Anatolii Kalinin i-a fost şi un bun prieten. Maestrul nu înţelege de ce abia acum sunt făcute publice declaraţiile scenaristului. „Când am jucat în acest film, Anatol mi-a spus că nu-şi închipuie un ţigan mai bun ca mine. Nu înţeleg de ce a spus aceste cuvinte. Poate că era prea bătrân. Ştiţi, chiar e amuzant – melodia dată am imprimat-o în câteva ore. Cânt de când mă ştiu. Ce-i drept, în filme doar în „Ţiganul” am avut ocazia să interpretez o melodie, dar în teatru cânt mereu. Nici nu am nevoie de studii muzicale”, ne-a declarat, puţin întristat, Mihai Volontir.
Renumitul actor se bucură de o carieră de invidiat. Ca actor de film a debutat în 1967, interpretând rolul lui Ivan Turbincă în filmul „Se caută un paznic”. Din toate personajele jucate, cel al ţiganului Budulai i-a adus celebritatea. Succesul filmului „Ţiganul” a dus la realizarea unei continuări, intitulată „Întoarcerea lui Budulai”. Întrebat cu ce se ocupă Mihai Volontir atunci când nu are repetiţii la teatru, acesta ne-a răspuns: „Tot actorie”.
Lena Negru

vizualizări: 401

Comentează