Istorii de viaţă: A 85-a primăvară însorită

Istorii de viaţă: A 85-a primăvară însorită

Te aştepţi să vezi un trup întins în pat, abia mişcîndu-se, o voce stinsă, obosită.Şi cînd colo, în pragul uşii stă o bătrînică vioaie, glumeaţă, toată numai zîmbet, mişcîndu-se de colo colo, aplecîndu-se să caute cutia cu fotografii – vrea să-ţi arate cît era ea de frumoasă în tinereţe. După care se aşează ostenită, să povestească din viaţa ei.O viaţă lungă, senină şi plină de prieteni.

Eudochia Eremia este bătrînica plină de viaţă, îi place să glumească, să cînte, să compună poezii şi cîntece şi pe lîngă toate acestea citeşte fără ochelari.

Dar ce grădină frumoasă şi îngrijită are! Fiecare sămîncioară semănată îşi are locul ei. Des-de-dimineaţă o vezi prin grădină cu o sapă prăşind ori mai răsădeşte ceva soiuri de roşii sau ardei.
Pe lîngă toate acestea mai este şi o tîrgoveaţă cu talent.Cel puţin de două ori pe săptămînă o vezi cu două sacoşe mari se îndreaptă spre staţia de autobuze pentru a realiza marfă la piaţă. „Dacă aş aştepta pensia-ne spune bătrînica Eudochia-aş muri de foame şi de urît. Nu pot eu să aştept să-mi aducă cineva ceva. Am o grădină mare şi am puteri să o lucrez. La piaţă mă duc cu legăturele de mărar, păntrunjel,leuştean, ciapă verde, cu roşii cînd se coc în grădină,cu ouă fiindcă am multe găini şi raţe etc.”

Bunicuţa Eudochia la data de 8 martie curent a împlinit nici mai mult nici mai puţin de 85 ani.Pe lîngă copii şi nepoţi la moment are şi 7 strănepoţi. E interesant un moment – are o bătrîneţe frumoasă, are timp să îngrijescă de grădină, să meargă şi la biserică, şi în ospeţie. Are un simţ al umorului extraordinar.E o minune de bunicuţă şi merită toată lauda. La mulţi ani senini şi sănătoşi!

Sursa: ialovenionline.md

vizualizări: 148

Comentează