Cele mai bune scoli europene de business

Cele mai bune scoli europene de business

Din ce in ce mai multi tineri romani aleg sa isi intregeasca educatia cu un M.B.A (Master of Business Administration). Datorita societatii competitionale in care traim, dar si pentru ca aceast titlu academic face diferenta dintre un manager si un manager de elita, cei mai multi incearca sa urmeze cursurile unei scoli de business din strainatate.

Forbes.com a alcatuit un top al celor mai bune astfel de scoli din Europa pe care te invitam sa il citesti in cele ce urmeaza:

IMD, Lausanne, Elvetia

IMD ofera un program de MBA intensiv, de un an, pentru un grup restrans de manageri (90). Aici vei fi provocat sa iti depasesti limitele si sa devii cel mai bun facand parte din comunitatea internationala a absolventilor acestei scoli.

Pentru a fi admis trebuie sa prezinti diploma de absolvire a facultatii pe care sa fie specificate cursurile absolvite, notele pe care le-ai obtinut pe parcursul celor patru ani de studii, media finala si pozitia in clasamentul seriei.

In plus vei sustine un test GMAT (Graduate Management Admissions Test ) unde trebuie sa obtii un scor de peste 675 de puncte, sa ai peste trei ani de experienta in administrarea afacerilor si sa cunosti foarte bine limba engleza (nu e nevoie de atestare TOEFL).

Dintre aptitudinile urmarite de inspectorii de admitere ai universitatii amintim: capacitati intelectuale solide (analiza si sinteza), potential de lider, experienta internationala, evolutia progresiva a carierei tale, aptitudini excelente de comunicare interpersonala si dorinta de a invata.

Pret: 79 000 franci elvetieni, echivalentul a 47 000 de euro pe situl

Insead, Fontainbleau, Franta

Aceasta scoala de afaceri care are doua campusuri complete, unul in Europa si celalalt in Asia, ofera cursantilor sai posibilitatea de a-si completa studiile si de a face schimb de experienta cu colegii lor din alte tari. Criteriile de admitere sunt asemanatoare universitatii din Lausanne iar pretul programului este de cca 50 000 de euro.

Judge, Cambridge, Regatul Unit

Desi a fost fondat in 1990 MBA-ul de un an de la Judge Business School este considerat, deja, unul dintre cele mai bune programe de acest tip din lume. Pentru a putea aplica la acest master de administrare a afacerilor trebuie sa ai minim trei ani experienta in domeniu, sa cunosti bine limba engleza (atestare IELTS sau TOEFL), sa fi obtinut o pozitie buna in clasamentul seriei la absolvirea facultatii si sa ai referinte de la un superior si de la un coleg.

Pret: 45 000 de euro

Instituto de Empresa, Madrid, Spania

Ofera programe MBA de mai bine de 30 de ani si este recunoscuta de catre Financial Times ca fiind una dintre cele mai bune scoli de afaceri din lume. Programul de master international dureaza 13 luni si pentru a aplica trebuie sa prezinti formularul de aplicare completat in limba engleza, 3 eseuri (250 – 500 de cuvinte), cv-ul, 2 scrisori de recomandare, foaia matricola din facultate tradusa in engleza sau spaniola, scorul obtinut la testul GMAT, atestare de cunoastere a limbii engleze, orice alte documente despre care credeti ca va sunt de folos in a fi admis si taxa de admitere de 120 de euro. Admiterea este valabila doi ani.

Pret: 48 000 de euro la care se adauga o taxa de contributie de 1100 euro

Urmatoarele pe lista celor de la Forbes sunt scolile de business Cranfield, Oxford si Lancaster din Regatul Unit si SDA Bocconi din Milano Italia. Cerintele de admitere si taxele sunt similare la toate institutiile enumerate mai sus.

askmen.ro

vizualizări: 110

Comentează