A furat clopotele de la biserică şi le-a dus la fier vechi

A furat clopotele de la biserică şi le-a dus la fier vechi

Înainte de Sărbătorile Paşcale, o biserica din Fălticeni nu mai are cu ce să cheme oamenii la biserică, deoarece dascălul nu mai are clopote să le bată.

Ieri după amiaza, în jurul orei 15.00, un hoţ a furat trei clopote cu o greutate de 35 de kilograme din clopotniţa unei biserici din Fălticeni.

Preotul, Constantin A. a sesizat lipsa lor şi a anunţat imedia poliţia.

“În urma cercetărilor efectuate de poliţişti, s-a stabilit faptul că, în după – amiaza zilei de 07.03.2010, în jurul orelor 14.30, D. Gabriel de 18 ani, împreună cu minorul A.C. de 15 ani, ambii din municipiul Fălticeni, în urma unei înţelegeri, s-au deplasat la biserica în cauză, şi din clopotniţă, de pe pardoseală, au luat sustras cele trei clopote”, a declarat Gabriel Panţiru,purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Suceava.

După cea u furat clopetele, suspecţii le-au spart în bucăţi şi le-au vândut la o societate comercială de colectare a deşeurilor fieroase din Fălticeni. bucăţile au fost recuperate de de poliţişti, însă prea târziu.

Prejudiciul se estimează la suma de 3.000 de lei iar hoţul a fost prins.

“Având în vedere că D. Gabriel a fost cercetat pentru comiterea mai multor infracţiuni de furt, a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni şi Judecătoria Fălticeni, unde în urma probatoriului administrat i s-a emis mandatul de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 zile. Cel în cauză a fost introdus în arestul I.P.J. Suceava”, a adăugat Gabriel Panţiru.

click.ro

vizualizări: 53

Comentează