Membru juriu Eurovision: ”Am insistat ca în finală un interpret să concureze doar cu o piesă!” Olia Tira şi SunStroke Project, concurează cu două!

Membru juriu Eurovision: ”Am insistat ca în finală un interpret să concureze doar cu o piesă!” Olia Tira şi SunStroke Project, concurează cu două!

La concursul naţional Eurovision, numele unui interpret nu poate figura de două ori pe lista participanţilor. Aceasta este afirmaţia compozitorului Anatol Chiriac, membru juriului Eurovision 2010, dar şi a celorlalţi colegi din juriu.

Prezent în studio la o ediţie specială de la Jurnal TV, compozitorul a declarat că decizia de a alege cele 25 de piese care vor merge în a doua etapă a preselecţiei, a fost una foarte anevoioasă. Şi asta pentru că unii interpreţi s-au înscris cu mai multe piese în concurs. „Membrii juriului au luat o decizie corectă, astfel, interpreţii cu mai multe piese trebuie să rămână doar cu una în concurs”, a declarat, în cadrul emisiunii, Anatol Chiriac.

Se pare că aceste afirmaţii sunt făcute doar de dragul de a spune ceva, pentru că în realitate, pe lista semifinaliştilor, se regăsesc, de două ori, nume ca Olia Tira şi formaţia SunStroke Project.

„M-am aşteptat să apară această întrebare. Deci, regulamentul concursului naţional Eurovision prevede că orice persoană poate să aducă o sută de mii de cereri, adică nu reglementează cantitatea cererilor depuse. După ce am analizat bine piesele, am stabilit cu membrii juriului să aleagă mai multe piese care să ajungă în finala concursului. Împreună am decis să dăm mai multe şanse câtorva interpreţi care au intrat de două ori pe listă. Unul din aceste nume este şi Olia Tira, care a intrat cu două piese în concurs. Cu ea s-a primit o chestie mai diferită, dacă ne gândim logic, atunci piesa interpretei este un proiect aparte, iar piesa cu băieţii din SunStroke Project este un alt proiect. În weekend am vorbit cu producătorul Olei Tira şi i-am propus să renunţe la o piesă. Acum urmează să mai vorbesc şi cu băieţii din SunStroke Project să le propun şi lor. Pentru ei aşa ar fi mai corect. Dacă vor participa doar cu piesa pe care o cântă împreună, vor avea mai multe şanse să nimerească în finală. Astfel, vor acumula mai multe voturi. Împreună fac mai mult”, ne-a declarat Vitalie Cojocaru, directorul Comitetului de Organizare „Eurovision” în R. Moldova.

Lena Negru

vizualizări: 210

Comentează