Irina Rimes: „Sunt şoarece de studio”

Basarabeanca e prima artistă din România cu trei piese în Treding pe Youtube

Irina Rimes a reuşit să bifeze un nou record în România. După ce primul ei single, „Visele”, i-a adus bilet în showbizul românesc, ajungând rapid în topul celor mai difuzate piese la radio, iată că acum artista se poate lăuda cu un nou record, primul de acest gen dincolo de Prut. Irina Rimes a reuşit să ajungă cu trei piese în Trending pe Youtube România, devenind astfel prima artistă de dincolo de Prut care atinge această performanță.

1

A rămas la fel de modestă ca atunci când am descoperit-o, acum un an, când abia se lansase în showbizul românesc cu single-ul „Visele”.
De atunci, Irina Rimes a bifat record după record dincolo de Prut, devenind populară şi extrem de îndrăgită de public. Zilele acestea am aflat că basarabeanca este prima dintre artiştii din România cu trei piese în Treding pe Youtube, aşa că i-am telefonat ca s-o felicităm. Era în Transilvania şi urma să urce pe scenă în cadrul Festivalului „Sibiu Music Fest”.
„Să nu crezi că fac fiţe de vedetă, însă va trebui să realizăm interviul într-un sfert de oră – apoi urmează să urc pe scenă, iar în altă zi nu prea cred că o să reușim să discutăm, căci sunt în proces de creaţie”, ne spune Irina cu amabilitate.
În timp ce membrii echipei sale o machiau şi o coafau, am început interviul. Nu-i plac laudele, iar despre recordul atât de titrat de presa din România ne-a spus că este un succes obţinut datorită muncii depuse de întreaga ei echipă, o armată de oameni.

„Şi pentru mine a fost o surpriză”

Artista Quantum Music a marcat o altă premieră în industria muzicală de dincolo de Prut – trei piese incluse concomitent în top Trending pe Youtube România. Basarabeanca este prima dintre artiştii de la vest de Prut care atinge această performanţă, iar melodiile care au făcut-o celebră sunt „My Favourite Man”, cel mai recent single „Cupidon”, în colaborare cu Guess Who, precum şi „Stai lângă mine”, o piesă lansată împreună cu trupa Vunk.
„Eu, fiind şoarece de studio, nu sunt întotdeauna atentă la tot ce se petrece în jurul meu. Tocmai de aceea şi pentru mine a fost o surpriză să aflu de acest record care m-a bucurat mult, desigur. Sper să nu fie ultimul. În aceste zile nu prea stau în studio – sunt mai mult pe drumuri, am concerte, iar timp de două luni am filmat zilnic pentru noul album pe care-l voi lansa în viitorul apropiat. Însă când nu am concerte şi nu filmez, tot timpul mi-l petrec în studio”, ne-a declarat Irina Rimes.

Un album „Despre el”

Albumul pe care se pregătește să-l scoată artista se va numi „Despre el” şi va include toate melodiile lansate până acum plus altele cinci noi, cărora le-a filmat şi videoclipuri.
Ultima colaborare cu o trupă din România este cea cu Vunk, alături de care a lansat melodia „Stai lângă mine”.
„Aveam o piesă foarte drăguţă, o scrisesem împreună cu Andi Bănică, iar nu demult i-a venit timpul. I-am arătat-o lui Cornel de la Vunk, căruia piesa i-a plăcut foarte mult şi a zis s-o înregistrăm”, ne spune cea care compune atât versuri, cât şi muzică.

Piesele sale îşi găsesc singure interpretul

Până acum a semnat multe melodii: unele pentru ea, altele pentru colegii ei de scenă. De cele mai multe ori, piesele ei îşi găsesc singure artistul.
„Cam tot timpul sunt în proces de creaţie, căci muza-mi vine destul de des. Şi-atunci de ce să nu le dau şi colegilor piese de-ale mele? Nu aleg neapărat artistul după melodie, însă atunci când simt că melodia i se potrivește ca mănuşa cuiva, încerc să fac ‘lipeala’. Totuşi, de cele mai multe ori piesa îşi găseşte singură interpretul”, ne mai spune Irina Rimes.

Despre prietenia cu Raluka

2

Cam de când a semnat contractul cu „Quantum Music” datează şi prietenia basarabencei cu Raluka, single-ul căreia „Du-mă spre noi” e în top în acest moment.
„Suntem colege de studio şi, petrecând atâta timp împreună, am reuşit să ne împrietenim. Raluka m-a susţinut ca o soră în perioada de acomodare în România, de aceea o iubesc şi o respect foarte mult”, adaugă artista.
Atunci când îi este greu, Irina îşi caută refugiu la mama ei, căreia îi poate spune tot ce-o doare. Şi numai după asta discută cu echipa de la „Quantum Music” şi cu prietenul ei. Susţine că este o persoană introvertită, iar când îşi face un prieten, e unul de nădejde.
„În România am reuşit să mă împrietenesc cu persoane pe care ştiu că pot miza oricând. Chiar există prietenie în showbizul românesc. Şi nu vorbesc neapărat de cea dintre vedete, căci la fel de bine putem să ne înțelegem cu dansatorii ori cu instrumentiștii care lucrează alături şi cu care petrecem mult timp împreună”, povestește Irina Rimes.

„Succesul nu m-a schimbat”

3

Consideră că succesul nu a schimbat-o deloc, deşi unii prieteni afirmă contrariul.
„Însă adevărul e că atunci când ai foarte mult de lucru nu prea mai ai timp pentru cei din preajmă. Şi atunci începi să dispari din viaţa lor, încetul cu încetul. Te afunzi în muncă. Căci pe lângă faptul că trebuie să-mi demonstrez mie ce pot, mai sunt şi persoane care investesc în mine idei şi răbdare – nu pot să-i dezamăgesc. De aceea muncesc mult, uitând de mine, de prieteni şi chiar de familie. Cam astea sunt riscurile meseriei, iar unii confundă munca asiduă pe care o depun cu aroganța”, susţine artista, precizând că duşmanul ei numărul unul este lipsa de timp liber.
De câteva luni are un nou look şi spune că nu şi-a făcut griji când a trebuit să facă schimbarea, căci are deplină încredere în echipa de stilişti cu care lucrează.
Artista afirmă că nu există niciun secret pentru succesul său – fiecare artist are formula lui. „Cred că nici când voi ajunge la vârsta de 60 de ani nu voi şti care este formula mea”, adaugă ea, zâmbind.

Nu citeşte presa de scandal

4

Vara a avut doar trei zile de vacanţă, tocmai de aceea săptămâna aceasta îşi va mai lua câteva, căci are nevoie să-şi încărce bateriile.
Nu demult, în presa din România s-a vehiculat că Irina Rimes s-ar afla în proces de divorţ. Pe artistă însă nu o deranjează cele scrise pentru că… nu citeşte presa de scandal.
„Fiecare om face greşeli în viaţă, le-am făcut şi eu cândva. Şi cum sunt persoană publică, o să fiu taxată pentru ele. Însă nu asta contează, ci muzica pe care o fac şi pe care vreau s-o transmit”, ne-a spus la finalul discuției Irina Rimes.

Lena NEGRU
Foto: Arhiva personală Irina Rimes