FOTO // Liberalul Mihai Ghimpu a IEŞIT CU GARDUL ÎN DRUM, acaparând o bună parte din drumul public

JURNAL de Chișinău a vizitat zilele astea localitatea Colonița, municipiul Chișinău. Locuitorii satului ne-au spus că, de când Mihai Ghimpu și Dorin Chirtoacă ocupă funcții publice importante, localitatea înflorește și beneficiază de mai multe granturi, proiecte de dezvoltare a satului.

Deși viziunile și aspirațiile liderului PL Mihai Ghimpu sunt europene, ne-a mirat faptul că, atunci când a reconstruit casa părinților săi, transformând-o într-un conac boieresc, a ajuns cu gardul în drum, devansându-i pe vecini cu vreo 3 metri lungime.

Am întrebat o vecină de-a lui Mihai Ghimpu, care lucra în grădină, dacă nu o deranjează faptul că acesta a ieșit cu gardul în drum, îngustând drumul și transformându-l într-o ulicioară. Femeia, speriată, ne-a întrebat mai întâi cine ne-a trimis, apoi ne-a spus: „Fântâna, pe timpurile sovietice, a fost construită în drum, dar Ghimpu a îngrădit-o. Atunci trebuia spus ceva, acum e târziu… Ce să faci, doar n-o să strice omul gardul? Lasă-l să trăiască așa, dacă îi place”, a spus ea încet, ca să nu o audă nimeni.

 

Această rubrică este realizată cu suportul financiar al Ambasadei Finlandei la București. Responsabilitatea pentru conținutul materialelor publicate aparține autorului și nu reflectă neapărat poziția Ambasadei.

Victoria Popa