Lenuţa Gheorghiţă: „Multă lume nu mă mai recunoaşte” // FOTO/VIDEO

În această lună, evenimentele frumoase s-au ţinut lanţ pentru Lenuţa Gheorghiţă. Startul a fost dat pe 11 septembrie, când în familia sa a fost dublă sărbătoare: 7 ani de la nuntă şi doi ani de la naşterea micuţului David. A urmat ziua ei de naştere, pe 14 septembrie. Iar între cele două sărbători importante pentru familia ei şi-a făcut loc şi un eveniment remarcabil pentru carieră: prezentarea primului său videoclip.

1

„Cum este să fii părinte” – aşa se numeşte melodia la care Lenuţa Gheorghiţă a decis să filmeze un videoclip, primul de când e pe scena mare. Regizoarea acestuia este Inesa Stratulat, textul şi muzica sunt semnate de Doina Arseni-Grigoraş, iar înregistrarea a avut loc cu „Lăutarii” maestrului Nicolae Botgros.

De ce acum?

„Am numeroase înregistrări pe Youtube: fie secvenţe din concerte, fie imagini filmate în sânul naturii, cu o orchestră în spate, realizate de un post de televiziune privat. Videoclipuri însă nu aveam. Chiar dacă am în spate peste 20 de ani de când sunt pe scena profesionistă şi am patru albume, abia acum am venit cu primul meu clip şi, sper eu, nu va fi ultimul. De ce acum? Pentru că am avut alte priorităţi: să-mi întemeiez o familie, să devin mămică, să am casă şi masă etc. Acum, când sunt împlinită, pot să mă axez mult mai mult pe carieră. Plus că acest videoclip a venit la timpul potrivit. E o piesă autobiografică la carte ţin foarte mult şi pe care o dedic copiilor mei”, ne-a declarat Lenuţa Gheorghiţă.

Videoclip de familie

3

Melodia „Cum este să fii părinte” a fost înregistrată cu orchestra „Lăutarii”, anul trecut. Doina Arseni-Grigoraş a scris versurile acum mai bine de doi ani, însă cum între timp a venit pe lume David, băiatul Lenuţei Gheorghiţă, autoarea a fost nevoită să-şi schimbe planurile.
În videoclip s-a filmat toată familia cântăreţei. Boris, soţul interpretei, a acceptat din prima. Pe Magdalena, fiica lor, a putut-o convinge promiţându-i că va primi în dar păpuşa pe care şi-o doreşte. Mai greu a fost cu David, mezinul familiei.
„Boris a zis că dacă trebuie, merge la filmări! Magdei, dacă-i spui că-i cumperi o păpuşă ori o duci la pizza, e de acord să facă orice. Iată cu David a fost mai vesel. Mi-a luat cam o oră să-l pregătesc pentru filmări: nu vroia să-l îmbrac în costum popular şi nici la încălţat nu voia să stea. Primele înregistrări au fost cu copiii, după care i-am dus acasă, iar eu şi Boris am revenit împreună să continuăm munca. Contrar aşteptărilor noastre, filmările nu au durat prea mult, căci aşa e când munceşti cot la cot cu o echipă de senzaţie. Nu mi-am dorit un videoclip pompos, ieşit din tipare, ci unul simplu. Şi sunt sigură că atunci când îl voi privi, peste ani, îmi voi curge lacrimi de fericire”, spune cântăreaţa.

„Ştiu, am restanţe…”

În viitorul apropiat, Lenuţa Gheorghiţă urmează să-şi surprindă din nou admiratorii creaţiei sale. A stabilit deja mai multe zile de filmări, pentru că îşi doreşte ca şi alte melodii de muzică populară pe care le-a înregistrat cu „Lăutarii” să aibă videoclipuri. Surpriza va fi, însă, un clip la o piesă de dragoste, care cu siguranţă va constitui o surpriză frumoasă.
„Am foarte multe restanţe faţă de admiratorii muzicii populare şi acum sunt pusă pe muncă. După, mă voi axa şi pe melodii de muzică uşoară. Pentru cea căreia am de gând să-i fac videoclip am găsit şi un actor frumos. Urmează să vă surprind plăcut”, ne dă asigurări ea.

Plus şapte ii

4

Nu vrea să spună cât a costat-o primul ei videoclip, în schimb ni s-a lăudat cu cele şapte ii procurate din România, toate având o vechime de peste 70 de ani. Iar dacă cu două dintre acestea o putem admira în clip, restul urmează a fi scoase din garderobă mai târziu, căci sunt în aşteptarea momentelor speciale.
În acest an, de ziua sa, Lenuţa Gheorghiţă a primit sute de mesaje, numeroase buchete de flori şi cadouri, mai multe decât în ceilalţi ani. Soţul ei a fost cel care i-a dăruit primele flori – un buchet imens de crizanteme, iar la colecţia sa de orhidee s-a mai adăugat una.
„Cadoul din partea lui a fost plicul cu bani, ca să-mi cumpăr ce vreau eu. Seara, când am ajuns acasă, Boris mi-a organizat o cină la care le-a invitat pe toate prietenele mele. Nu am sărbătorit până târziu, căci în acest an Magda a mers în clasa întâi şi trebuia să se odihnească. Acum în fiecare dimineaţă, la ora 7.00, îmi pregătesc şi îmi duc fata la şcoală. Mă bucur că-i place la ore, iar mie îmi place că ei au un program lejer şi că toţi copiii poartă uniforme. Aştept ziua când o să-l pot duce pe David la grădiniţă, căci nu mai apelez la ajutorul unei bone. Ne străduim să ne creştem copiii singuri şi nu-i uşor, căci nu ne mai rămâne timp liber deloc. Dar deocamdată ne descurcam”, povesteşte cântăreaţa.

„De când am slăbit, şi costumul naţional îmi stă altfel”

5

În decursul unui an, Lenuţa Gheorghiţă a reuşit să dea jos 37 de kilograme. Astăzi cântăreşte 61 de kilograme şi nu are de gând să se oprească aici, căci greutatea la care vrea să ajungă este de 55 de kilograme. Nu ţine dietă, dar este foarte atentă la ce şi cât mănâncă. A renunţat la zahăr, dulciuri şi făinoase, iar când are timp liber, îl petrece în sala de sport.
„Vreau să vă spun că acum foarte multă lume nu mă mai recunoaşte. Fiecare om are mofturi în viaţă, iar visul meu a fost să slăbesc. Şi mă bucur să-l văd realizat.
Mă menţin în formă pentru că toată ziua sunt pe drumuri, iar acasă alerg după copiii mei. De când am slăbit, şi costumul naţional îmi stă altfel, iar când merg la shopping nu mi se mai spune că nu au mărimi mari. Am scăpat şi de problemele de sănătate şi mă simt excelent! Nu demult m-am şi tuns scurt. Când aveam 100 de kilograme nu mă avantaja decât părul lung, acum însă îmi permit schimbări îndrăzneţe”, susţine Lenuţa Gheorghiţă.

2

Lena NEGRU
Foto: Arhiva personală a Lenuţei Gheorghiţă