Daniel Radcliffe nu mai vrea să fie Harry Potter, dar îi surâde să-l joace pe tatăl acestuia

Actorul Daniel Radcliffe, interpretul celebrului personaj Harry Potter, a dezmințit, într-un interviu difuzat marți de BBC, zvonurile potrivit cărora ar putea juca într-o posibilă adaptare cinematografică a piesei Harry Potter ”The Cursed Child”.

Sursa foto: Facebook

”Nu m-a întrebat nimeni despre asta și sigur nu cred că aș face-o în acest moment”, a clarificat actorul. ”Nu au trecut decât șase ani (de când l-a jucat ultima oară pe Harry Potter n.r.) și încerc să mă bucur de faptul că pot face o mulțime de lucruri diferite”, a spus Radcliffe.

Acesta a lăsat, însă, să se înțeleagă faptul că rămâne deschis pentru interpretarea unui remake după Harry Potter, dar nu neapărat în rolul acestuia. ”Poate peste 30 de ani voi gândi diferit. Vor face remake-uri și l-aș putea juca pe tatăl lui, sau ceva de genul acesta”, a spus vedeta în vârstă de 27 de ani.

În cadrul aceluiași interviu, Daniel Radcliffe a recunoscut că ”e incontestabil” că Hollywoodul este rasist. Vedeta a făcut această afirmație când a fost întrebat dacă este de părere că industria filmului este discriminatorie. ”Da, cred că e incontestabil. Ne place să credem despre noi că suntem o industrie foarte, foarte progresistă, dar am rămas în urmă în tot felul de domenii care au fost foarte bine documentate”, a spus actorul.

De asemenea, Radcliffe și-a exprimat îngrijorarea că actorii care sunt homosexuali ar avea probleme în a mărturisi acest lucru în mod public de teama că vor fi distribuiți numai roluri de persoane gay. În acest sens, interpretul lui Harry Potter a reafirmat că deși ”ne aflăm în această industrie căreia îi place să se considere progresistă și liberală”, se crede că publicul nu va dori un astfel de actor într-un rol de persoană heterosexuală.

Actorul britanic a interpretat rolul micului vrăjitor Harry Potter începând din 2001.

Cel mai recent rol al său este în thrillerul american ”Imperium” în care îl joacă pe agentul FBI Nate Foster. Filmul va fi apărea pe marile ecrane vineri, 23 septembrie.

Sursa: AGERPRES