Noi detalii despre moartea lui Prince, făcute publice. Ce a dus, de fapt, la decesul starului

Noi detalii despre moartea lui Prince, făcute publice. Ce a dus, de fapt, la decesul starului

Medicamentele pe care anchetatorii americani le-au găsit în reşedinţa cântăreţului Prince, după decesul starului, conţineau un analgezic opioid sintetic, puternic şi periculos, fentanil, însă erau ”etichetate eronat”.

Anchetatorii care se ocupă de cazul decesului lui Prince susţin că pastilele descoperite în reşedinţa starului erau etichetate sub numele hidrocodon, un tip mai slab de opioid faţă de cel pe care, de fapt, în conţineau.

Rezultatele autopsiei, publicate în iunie, au dezvăluit faptul că Prince a murit, pe 21 aprilie 2016, în urma unei supradoze accidentale cu fentanil. La momentul decesului, artistul nu avea în reşedinţa sa o reţetă pentru medicamente controlate.

Prince avea doar 50 de kilograme în ziua decesului

Potrivit unui articol publicat de Minneapolis Star Tribune, muzicianul avea o greutate de doar 50 de kilograme în ziua decesului şi prezenta în organism o concentraţie de fentanil care depăşea considerabil doza zilnică maxim admisă. Fentanilul a fost asociat în ultima perioadă cu o creştere a cazurilor de supradoze medicamentuoase în mai multe regiuni din Statele Unite, după ce acest analgezic opioid a fost inclus în medicamente contrafăcute.

Astfel de medicamente contrafăcute au fost găsite şi în Paisley Park, complexul rezidenţial al lui Prince, potrivit Associated Press, iar acestea conţineau fentanil, lidocaină şi U-4770 – un drog sintetic de opt ori mai puternic decât morfina.

Prince avea multe medicamente asupra lui cu o săptămână înainte de deces, atunci când avionul său a realizat o aterizare de urgenţă în Illinois, după ce starului i s-a făcut rău în timp ce se afla la bordul aeronavei.

Sursa: libertatea.ro