Adio, viaţă de holtei! FOTO

Actorii Anatol Durbală şi Olesea Sveclă sunt soţ şi soţie

Dacă acum un an actorul, regizorul şi prezentatorul emisiunii „Ora de ras” de la Jurnal TV, Anatol Durbală, declara că urăşte nunţile, iar mariajul i se părea un mecanism aproape perfect de a ucide dragostea, iată că s-a găsit femeia care l-a făcut să se răzgândească în această privinţă. Este vorba de actriţa şi prezentatoarea emisiunii „Deşteptarea de weekend”, Olesea Sveclă, care acum câteva zile i-a devenit soţie.

central

Nici de gând nu avea să renunţe la burlăcie, iar atunci când îi era solicitată opinia despre nunţi, răspunsul lui era de fiecare dată acelaşi: „Urăsc nunţile!”. Şi le-a urât, până a o întâlni pe actriţa Olesea Sveclă, cea care săptămâna trecută i-a devenit nevastă.
Anul trecut, actorul Anatol Durbală mărturisea într-un interviu că „mariajul i se pare un mecanism aproape perfect pentru a ucide dragostea”, iar „ca o relaţie să dureze, primul lucru pe care trebuie să-l facem e să nu ne căsătorim”.

„Să fie clar…”

2

„Într-o căsătorie trebuie să lupţi zilnic pentru a nu te lăsa transformat în celălalt. De regulă, te laşi atras de persoane care au calităţi ce îţi lipsesc ţie, iar odată ce începi să-ţi trăieşti viaţa mână în mână, să mănânci la aceeaşi oră, acelaşi fel de mâncare, să cumperi haine din acelaşi supermarket, să priveşti aceleaşi emisiuni şi filme, să prieteneşti cu aceiaşi oameni, riscul de a te „topi” în celălalt este iminent. Să fie clar: eu cunosc familii fericite. Nu foarte multe, dar cunosc. Şi nu exclud că până mâine o să reuşesc, totuşi, să mă lepăd de această convingere şi o să gândesc altfel despre căsătorie. Nu şi despre nunţi! Să nu uit, fiindcă veni vorba: eu urăsc nunţile. Mai repet o dată pentru cei care cred că e greşeală de tipar: urăsc nunţile!”, susţinea regizorul într-un interviu pentru VIP Magazin.

Au petrecut până în zori

1

Cea care l-a făcut să se „lepede” de convingerile sale referitor la nuntă şi căsătorie este Olesea Sveclă, actriţa şi prezentatoare tv.
Zilele acestea, discret, într-un loc de poveste din Chişinău, cei doi au făcut nunta. La eveniment au fost prezenţi doar membrii familiei, colegii şi cei mai apropiaţi prieteni.
„Nunta s-a terminat pe la 5 dimineaţa, după care vreo oră am cărat cadourile acasă”, i-a spus Anatol Durbală lui Andrei Porubin în cadrul emisiunii „Veranda”.
Actorii au decis să-şi pună unul altuia pe deget verighete din aur alb, însă regizorul nu ştie dacă o va putea purta în continuare pe a sa.
„N-am purtat niciodată inele ori lănţişoare. Nu pot să sufăr metalul pe mine. Chiar nu ştiu de ce… Lumea zice că o să mă obişnuiesc, însă nu cred. Nici pe mâini nu mă pot spăla. O să-l port vreo câteva zile, după care mai văd”, susţine prezentatorul emisiunii „Ora de ras”.

Rochia miresei i-a dat bătăi de cap mirelui

6

Despre faptul că actorii urmează să facă nunta au ştiut doar cele mai apropiate persoane. Discreţi pe tot parcursul pregătirilor pentru marele eveniment, şi-au văzut de programul de muncă în mod obişnuit. Anatol Durbală şi a mers la serviciu zilnic. Sâmbătă, ca de fiecare dată, alături de prietenul şi colegul său Constantin Cheianu a imprimat emisiunea „Ora de ras”, iar a doua zi a îmbrăcat costumul de mire.
„Costumul a fost de culoarea sfeclei – bordo. Uite rochia miresei, creată de Dana Lookovetzki, mi-a dat mari bătăi de cap! M-am împleticit în aripile ei, nu mai înţelegeam ce şi unde e. Însă Olesea arăta foarte bine, iar rochia a fost superbă. Noi, de fapt, nu ne-am dorit o nuntă, ci o seară în care lumea să se simtă cât se poate de liber. Cel mai frumos lucru a fost că timpul a ţinut cu noi, căci evenimentul s-a desfăşurat într-un spaţiu verde, deschis”, a declarat Anatol Durbală la „Veranda”.

Despre diferenţa de vârstă

5

Diferenţa de vârstă dintre cei doi actori este de aproape 20 de ani, însă ei consideră că asta contează mai puţin când vine vorba de dragoste.
„În cazul dat, nu cred că lucrurile pot fi măsurate în centimetri, secunde, ani ori săptămâni. Am auzit şi cunosc tot felul de vorbe cum că diferenţa de vârstă şi-ar spune cuvântul. N-am căutat şi n-am avut interesul ca să fie un anumit număr de ani care să mă despartă de soţia mea. Aşa s-a întâmplat! Sper să fiu acceptat aşa cum sunt, iar eu voi accepta omul de lângă mine aşa cum e. Voi încerca să nu mă „sveclesc”, iar sfecla să nu se „durbălească”. De asta am şi rămas fiecare cu numele nostru de familie. Am făcut şi un contract matrimonial, în mod intenţionat”, i-a spus actorul lui Andrei Porubin.

„Nu-i taică-tu, să pună mâna pe curea – repede te însurai!”

3Majoritatea invitaţilor la nunta lor au venit din străinătate. Pe lângă locul de poveste ales pentru desfăşurarea evenimentului, actorii i-au impresionat pe oaspeţii lor şi cu tradiţiile de la care nu s-au abătut, dar şi cu muzică pentru toate gusturile: populară, de estradă, clasică şi disco.
Mama actorului este fericită că fiul ei s-a însurat, iar când vorbeşte de noră are doar cuvinte de laudă.
„Erau momente în care mă tânguiam, iar uneori îi ziceam lui Anatol: ‘Nu-i taică-tu, ca să mai pună mâna pe curea, că repede te-ai sfi hotărât să te însori!’. Uite că Domnul a avut grijă de noi toţi şi am ajuns în această zi frumoasă. Cum să nu-mi placă Olesea! E tânără, e frumoasă, e învăţată – chiar nu am ce să-i reproşez”, le-a spus soacra mare colegilor de la „Paparazzi”, Jurnal TV.

4L.N.