Scriitorul din metrou!

Scriitorul din metrou!

Povestea lui Enrique Ferrari, un bărbat din Buenos Aires, a atras atenția întregii lumi. Noaptea e om de serviciu la metroul din caputala Argentinei, iar ziua devine maestru al condeiului, fiind un autor de romane polițiste apreciat, pentrucare a primit numeroase premii.

Enrique Ferrari are cărți publicate în numeroase țări, însă când metroul din Buenos Aires se închide pe timpul nopții, el intră în subteran pentru a spăla peroanele, ca să aibă ce să le pună pe masă copiilor lui, precizând că din scris nu prea se fac bani.

Culmea, bărbatul de 44 de ani, cu ochii încercănaţi, deși este scriitor decorat și premiat, el nu a urmat niciodată cursurile unei facultăți. Potrivit postului de televiziune CTV News, Enrique a intrat în atenția presei, după ce acesta a apărut la radio, la tv și în zoare cu proza lui fermă și succintă, reușind să își atragă rapid porecla de „scriitorul din metrou”, de care bărbatul nu e prea încântat. ”Înţeleg faptul că oamenilor li se pare surprinzător, dar nu sunt o creatură bizară. Sunt mulţi muncitori care scriu, pictează sau fac muzică”, a spus Enrique Ferrari. ”E o particularitate a capitaliştilor şi a burghezilor de a crede că noi, muncitorii, suntem lipsiţi de cultură”, a mai subliniat acesta,care are pe brațul stâng un tatuajdedicat lui Karl Marx. Bărbatul a publicat până în prezent cinci romane şi două colecţii de proză scurtă.

Romanul său poliţist ”Que de lejos parecen moscas” a primit un premiu la prestigiosul Festival al romanelor poliţiste de la Gijon, în 2012, iar ulterior a fost publicat în Franţa, Mexic şi Italia. De asemenea, el a câșgtigat unn premiu în Cuba pentru cartea „Lo Que No Fue”. „Eu lucrez într-un oraș abandonat. Într-un univers care este intotdeauna suprapopulat. În pauzele pe care și le are în timp ce curăță podelele din stații și strânge gunoaiele navetiștilor, el deschide laptopul său vechi și „lustriuiește” la manuscrisele sale.

„Eu scriu ori de câte ori pot, deși în timpul zilei mă interesează cel mai mult în găsirea de timp pentru a dormi”, a mai spus acesta. El a mai lucrat ca brutar, șofer și vânzător, iar în trecut a petrecut trei ani ilegal în SUA, de unde a fost deportat și s-a întors acasă cu primul său roman „Operation Bukowski”,publicat în Buenos Aires în 2004.

Sursa: libertatea.ro