Cinci școli și grădinițe rămân închise din cauza gripei și a virozelor

Cinci școli și grădinițe rămân închise din cauza gripei și a virozelor

Cinci instituții de învățământ școlar și preșcolar din patru raioane ale R. Moldova rămân închise din cauza gripei și a virozelor, a declarat  şeful adjunct al Direcţiei învăţământ preuniversitar din cadrul Ministerului Educației, Mariana Goraş, pentru moldpres.md, citată de jc.md

Potrivit sursei citate, este vorba de un gimnaziu din localitatea Drăgăneşti, raionul Sângerei, unde au fost identificate 40 de cazuri de infecție respiratorie. „O grădiniţă din satul Hirova, raionul Călăraşi (15 cazuri de infecţie), un liceu din oraşul Taraclia (26 cazuri de infecţie), o clasă a unui liceu din aceeaşi localitate (17 cazuri de infecţie) şi o grădiniţa din satul Drăguşeni, raionul Străşeni, (24 cazuri de infecţie) rămân închise”, a menţionat Mariana Goraş.

„Două dintre instituţiile de învăţământ urmează să-şi reia activitatea în curând, iar celelalte până la finele acestei săptămâni. Elevii vor recupera orele pierdute în perioada vacanței sau în zilele de sâmbătă, până la sfârșitul anului de studii”, a adăugat Goraş. Serviciul de presă al Ministerului Sănătăţii a precizat că, săptămâna trecută, pragul epidemiologic a fost depășit în R. Moldova, iar numărul bolnavilor care suferă de infecţii ale căilor respiratorii a fost în creștere. „Astfel au fost înregistrate 347 de cazuri la 100 mii de oameni, pe când limita este de 313 îmbolnăviri la 100.000 de locuitori”, se menționează într-un raport al ministerului.

De la începutul sezonului rece au fost înregistrate 311 de cazuri de îmbolnăviri cu gripă, iar patru persoane au decedat. În aceeaşi perioadă, au fost spitalizate 271 persoane cu gripă, înregistrându-se în total aproximativ 20 000 de cazuri cu infecţii acute ale căilor respiratorii.