EXCLUSIV! Gheorghe Ţopa mai are un nepoţel! GALERIE FOTO

De trei luni, familia lui Gheorghe Ţopa a devenit mai mare. Anunţul a fost făcut, în premieră, pentru JURNAL de Chişinău, chiar de către artist. Feciorul mai mare al acestuia, Ghenadie şi soţia lui, Ina, au devenit pentru prima dată părinţi. Extrem de fericiţi, bunicii „au dat o fugă” până-n Canada, ţară unde locuieşte familia feciorului, pentru a-l cunoaşte pe micuţul Gabriel.

IMG_3267„Fericit e puţin spus!”, ne mărturiseşte vădit emoţionat Gheorghe Ţopa. Rolul de bunic îi vine ca o mănuşă şi spune că odată cu venirea pe lume a celui de-al doilea nepot, Gabriel, viaţa sa a devenit „mai dulce”.

„E atât de scump!”

IMG_3268Au plâns de fericire atunci când feciorul cel mare le-a dat vestea că el a devenit tătic de băiat. „Nu e nimic mai frumos pe lumea asta decât să fii bunic. Teodor şi Gabriel sunt alinarea, fericirea şi averea noastră. Am fost extrem de emoţionat când l-am ţinut în braţe pe primul nepoţel, însă când am făcut cunoştinţă cu cel de-al doilea, m-am topit! Mi s-au înmuiat picioarele şi nu-mi puteam lua ochii de la el. E atât de dulce şi scump! Aşteptăm să treacă timpul mai repede, ca să-l revedem”, ne-a declarat fericitul bunic.

Botezul va avea loc la Chişinău

IMG_3269Gabriel a venit pe lume acum trei luni, iar medicii canadieni i-au dat nota „10” la naştere. La începutului lui septembrie, părinţii micuţului planifică să revină pe o scurtă perioadă la Chişinău, pentru a organiza creştinarea şi petrecerea de botez. O mână de ajutor le vor da şi bunicii, care-şi doresc ca evenimentele să se desfăşoare ca la carte.
Până-şi vor ţine din nou nepoţelul în braţe, aceştia se mulţumesc să-l vadă zilnic pe skype. „Copiii noştri sunt descurcăreţi, se isprăvesc singuri cu copilul şi ne spun că nu au nevoie de ajutor, deşi e o experienţă nouă pentru ei. Nora apelează la sfaturile mamei şi soacrei doar uneori, însă e tare bravo! De vreo doi ani sunt plecaţi în Canada, iar eu cu soţia îi vizităm ori de câte ori avem posibilitatea. Pentru luna februarie am planificat un turneu acolo şi vom rămâne cu ei o perioadă mai îndelungată”, povesteşte artistul.

Primul nepot, sărbătorit în Grecia

IMG_3270La începutul verii, soţii Ţopa au fost într-o vacanţă în Grecia, iar în august mai urmează una, doar că de această dată va merge şi fiul mai mic, nora şi nepotul.
Cum pe 15 august Teodor, nepotul din partea mezinului, va împlini doi ani, bunicii s-au gândit ca şi în acest an să-i organizeze o petrecere pe pământ elen.
„Va rămâne o tradiţie a familiei noastre. Destinaţia va fi ca şi anul trecut – Grecia. Ne place această ţară pentru că acolo ne simţim ca acasă. Când merg doar eu şi cu soţia, optăm pentru o vacanţă pasivă: stăm mai mult la plajă, căci Luciei îi place să se bronzeze, iar eu îi ţin companie. Mergem în excursii cu vaporul şi neapărat la shopping, căci altfel nu se poate. Facem cumpărături nu doar pentru noi, ci şi pentru fiecare membru al familiei. În schimb, vacanţa care urmează să vină va fi una mai activă, căci pe lângă feciorul cel mic, noră şi o soră de-a mea, vine şi Teodor, care e foarte energic”, ne-a mai spus cântăreţul.

Şi-a răsfăţat soţia de ziua ei

IMG_3272Însă până a-şi face din nou bagajele, Gheorghe Ţopa trebuie să suporte vremea caniculară ce a pus stăpânire pe R.Moldova, fapt ce nu-i place deloc. Spune că arşiţa îi dă o stare de moleşeală. „Tare-i greu să lucrezi pe o căldură ca asta! Noroc de aparatul de aer condiţionat de acasă şi cel din maşină”, precizează acesta.
Recent, soţia lui Gheorghe Ţopa a fost omagiată, iar artistul a răsfăţat-o aşa cum ştie el mai bine: cu o petrecere frumoasă, cadouri pe măsură şi florile ei preferate.

IMG_3273IMG_3274IMG_3276IMG_3277IMG_3278IMG_3279IMG_3282IMG_3283IMG_3284Lena NEGRU
Foto: Arhiva personală a lui Gheorghe Ţopa