Anatol Dumitraş, suspectat de cancer!

Anatol Dumitraş trece printr-o perioadă dificilă şi are nevoie de toată susţinerea noastră, inclusiv financiară. Artistul este suspectat de cancer, iar zilele acestea a fost internat la o clinică din Bucureşti, unde urmează a fi supus unor investigaţii amănunţite. Echipa care se ocupă de el este formată din şapte medici, iar alături în aceste momente grele îi este soţia sa.

AnatolDumitrasAu trecut luni bune de când Anatol Dumitraş nu a mai fost văzut pe scena de acasă, iar zilele acestea JURNAL de Chişinău a aflat şi de ce: artistul are probleme grave de sănătate şi are nevoie de susţinerea noastră financiară. La începutul săptămânii, cantautorul a fost internat la o clinică din Bucureşti pentru a fi supus unor investigaţii medicale mai detaliate.

I s-a făcut rău acum două săptămâni

Vestea că Anatol Dumitraş are probleme grave de sănătate i-a şocat pe colegii săi de scenă. Domnia sa ducea un mod de viaţă sănătos, nu fuma şi făcea sport, fiind pasionat de fotbal şi de tenis de masă. Se simţea perfect sănătos şi nu s-a adresat niciodată medicilor. Până acum două săptămâni, când le-a spus colegilor şi prietenilor săi din echipa de fotbal a artiştilor, FCA „Real”, că are ameţeli şi, uneori, dureri de cap. La îndemnul acestora, a mers să-şi facă un set de investigaţii. Însă cum medicii îşi tot dădeau cu presupusul, familia artistului a decis să meargă în România.

„Este un luptător”

„A plecat pentru un diagnostic sigur, a mers şi soţia cu el la Bucureşti, iar peste o săptămână urmează să revină la Chişinău. Este slăbit, iar starea sa de sănătate nu e tocmai bună. Însă îl cunosc pe Anatol de ani buni: e o fire puternică şi ştiu că va lupta ca să se facă bine. Are nevoie şi de susţinere financiară, căci spitalizarea, investigaţiile şi tratamentul costă. Abia peste o săptămână vom afla verdictul medicilor din România”, ne-a declarat Alexandru Vdovicenco.

Artiştii organizează un concert de binefacere

banner_116x190Interpreţii de muzică populară şi uşoară n-au rămas indiferenţi când au aflat că Anatol Dumitraş trece printr-o perioadă grea. Astfel, pe 20 august, la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” va avea loc un concert de binefacere, iar pe scenă vor urca 20 de artişti. Din România, special pentru acest concert de binefacere, vor veni Anastasia Lazariuc şi Natalia Barbu, iar alături de ele vor mai fi Ion Suruceanu, Zinaida Julea, Ion Paladi, Olga Ciolacu, Ioana Căpraru, Anişoara Puică, Isidor şi Nicolae Glib, Georgeta Voinovan şi alţi interpreţi cunoscuţi.
„Niciun om de artă nu a rămas indiferent când a aflat că Anatol are nevoie de susţinere financiară. De fapt, artiştii mereu au fost receptivi atunci când vreun coleg de-al lor a avut probleme de sănătate.
Prin intermediul vostru, ţin să vin cu un apel către toţi cei care-l admiră pe Anatol Dumitraş şi creaţia sa: vă rog, nu fiţi indiferenţi şi suţineţi-l în aceste clipe de grea cumpănă. Are nevoie de ajutorul nostru! Noi, la rândul nostru, vă promitem un spectacol frumos. Anatol îşi doreşte să fie şi el la concert, însă vedem dacă-i va permite starea de sănătate”, ne-a mai spus Alexandru Vdovicenco.

Promisiunea lui Anatol Dumitraş

anatol dumitrasAcum doi ani, într-un interviu pentru APROPO, autorul şlagărului „Dulce-i vinul” ne mărturisea că în cele trei decenii de când se află pe scenă, a trăit atât clipe deosebite, cât şi mai puţin frumoase. Nu a vrut să-şi aducă aminte de momentele în care era cu moralul la pământ şi ne-a zis că nu este supărat de faptul că astăzi este solicitat tot mai rar să cânte pe la spectacole organizate cu diverse ocazii. „Am avut şi eu momentele mele de glorie”, spunea el împăciuitor.
Iar dacă nu a reuşit să realizeze mai multe în toţi aceşti ani, Anatol Dumitraş nu regretă şi promite că de acum încolo va munci înzecit. Însă pentru a-şi ţine promisiunea făcută, trebuie să câştige lupta pe care o duce acum. Pentru asta însă are nevoie de susţinerea şi ajutorul nostru. Haideţi să nu fim indiferenţi şi să-i întindem o mână de ajutor lui Anatol Dumitraş, cumpărând un bilet la spectacolul caritabil organizat de colegii săi de scenă!
Lena NEGRU