EXCLUSIV! Sandu Gorgos, între familie şi carieră – FOTO

EXCLUSIV! Sandu Gorgos, între familie şi carieră – FOTO

Sandu Gorgos are cu ce se lăuda: o carieră înfloritoare şi o familie minunată. Şi deşi succesele sale pe plan profesional sunt deloc neglijabile, el consideră că realizarea lui cea mai mare sunt gemenii săi, Alexandra-Valeria şi Gabrielle-Nathanielle, acum în vârstă de patru anişori.

Sandu Gorgos este cel mai solicitat tânăr compozitor din R. Moldova, iar interpreţii stau la coadă pentru a avea o melodie semnată de el. „Unii mă aşteaptă şi cu lunile, totuşi se pare că voi fi nevoit să refuz unele aranjamente muzicale căci nu reuşesc să fac compoziţia. Am în proiect multe melodii şi nu reuşesc să-mi fac timp pentru a le finisa”, ne spune fiul lui Vlad Gorgos, fondatorul şi conducătorul artistic al formaţiei „Millenium”.

Regim „ca la armată”

Pentru a face faţă programului încărcat, compozitorul are un regim „ca la armată”: mai puţin somn şi multă organizare. Sandu Gorgos este mereu deschis spre colaborare cu interpreţii cu voce bună şi care preţuiesc aranjamentele muzicale bine gândite. În schimb, uşile studioului său sunt închise pentru cei care nu fac faţă normelor muzicale.
Compozitorul este solicitat şi de artişti din Rusia, Ucraina şi România, printre care se numără Nicola, Marcel Pavel, trupa „Provincialii” şi Benone Sinulescu, cel din urmă fiind şi naşul de botez al gemenilor săi. „Nea Beni este şi un prieten foarte apropiat al familiei noastre. În scurt timp urmează să vină la Chişinău, are o nouă idee de colaborare. Unul din cele mai dorite proiecte ale mele este cel cu maestrul Nicolae Botgros pentru concertul său cu ocazia celei de-a 60-a aniversări, unde vor fi prezenţi şi interpreţii din România. Sper să se realizeze şi sunt sigur că va fi un spectacol de neuitat”, ne-a declarat compozitorul.

Gemenii, şireţi şi foarte activi

Despre gemenii săi, artistul spune că deja se vede că vor prinde rădăcini în sfera artei. Alexandrinei îi place muzica şi mereu fredonează ceva, iar lui Gabrielle îi place fotbalul. „Ambii sunt şireţi şi hiperactivi”.
Cum şansele de reuşită peste hotare sunt mai mari, Natalia şi Sandu Gorgos îşi doresc ca gemenii lor să studieze în străinătate. Compozitorul ne-a mărturisit că, deşi nu le e simplu să-i crească pe gemeni, şi-ar mai dori, totuşi, o fetiţă.

Cum Sandu Gorgos se consideră un bărbat împlinit, singura sa dorinţă este aceea de a se bucura din plin de fiecare zi. „Vreau să am cu ce mă mândri, să-mi văd copiii puşi pe drumul cel drept, să am nepoţi mulţi şi să ştiu că am lăsat ceva bun în urma mea”, spune acesta.
Cât despre planurile sale de viitor, compozitorul ne-a mărturisit că-şi doreşte proiecte grandioase şi colaborări cu orchestre simfonice, realizate în orchestraţii de divertisment.
Lena NEGRU
Foto: APROPO Magazin